Преливање из Нигерије: Боко Харам у Чаду убио 10 људи

Најмање 10 људи је погинуло у самоубилачком нападу на пијаци у пријестоници Чада Нџамени, саопштила је данас полиција. Жена нападач, која је носила традиционалну муслиманску одјећу која је прекрива од главе до пете, разнијела се јутрос улазу у пијацу у Нџамени, рекао је званичник полиције агенцији АФП, додајући да је 10 лица погинуло, а неколико […]

субота, јул 11, 2015 / 13:04

Најмање 10 људи је погинуло у самоубилачком нападу на пијаци у пријестоници Чада Нџамени, саопштила је данас полиција.

Жена нападач, која је носила традиционалну муслиманску одјећу која је прекрива од главе до пете, разнијела се јутрос улазу у пијацу у Нџамени, рекао је званичник полиције агенцији АФП, додајући да је 10 лица погинуло, а неколико је повријеђено.

"Жена обучена у бурку дошла је до улаза на пијацу и полицајац ју је зауставио да је претресе. Она је у том тренутку активирала експлозив који је био причвршћен око њеног појаса", рекао је званичник.

У Чаду су забрањене бурке након двоструког бомбашког напада средином јуна када су погинуле 33 особе, а рањено више од 100.

Власти су за напад окривиле џихадистичку групу "Боко Харам", која је раније извела вишеструке нападе у Нигерији. Нападе често изводе жене које крију експлозив испод одјеће. 

Иста тактика је примјећена и од стране исламских екстремиста у Чеченији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *