Прелетачина на митровачки начин: Осам Оливерових отишло код Вучића

Седморо одборника Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ са подручја општина сјеверна Косовска Митровица и Звечан прешло је у редове Српске напредне странке /СНС/, рекао је Срни члан Иницијативе Игор Симић. Он је навео да су се одборници на овај корак одлучили зато што сматрају да Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" више не представља оно што […]

среда, мај 11, 2016 / 02:54

Седморо одборника Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ са подручја општина сјеверна Косовска Митровица и Звечан прешло је у редове Српске напредне странке /СНС/, рекао је Срни члан Иницијативе Игор Симић.

Он је навео да су се одборници на овај корак одлучили зато што сматрају да Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" више не представља оно што је била док њен лидер Оливер Ивановић није ухапшен, а потом и осуђен на девет година затвора.

"Ивановић је упознат са њиховом одлуком", каже Симић и додаје да је Грађанска иницијатива већ била дио Српске листе на косовским парламентарним изборима, те да због тога не види неку потребу за додатним објашњењима.

Он је нагласио да ће наставити да помаже Ивановићу у његовој борби и доказивању истине, те да је на располагању његовој породици.

Замјеник предсједника иницијативе "Србија, демократија, правда" Ксенија Божовић сматра да није етично да људи које је Оливер Ивановић постављао на функције, у тренутку када се он бори за слободу свих Срба на Космету, пређу у другу странку, зарад личних интереса.

"Истина је да немамо званичну потврду да је њих седморо прешло у СНС, али је већ свима јасно да је реч о људима који су пљунули на све што је за њих урадио наш председник Оливер Ивановић", оцијенила је Божовићева.

Најстрашније је, каже она, то што су они одлуку о преласку донијели у тренутку када се очекује одлука Апелационог суда о жалби одбране на одлуку Основног суда у Косовској Митровици, којом је Ивановић осуђен на девет година затвора.

Она очекује да ће седморо одборника општина сјеверна Косовска Митровица и Звечан званично обавијестити скупштине о преласку у СНС јер се њиховим преласком гасе одборнички клубови Иницијативе у овим мјестима. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *