Прегруписавање: НАТО команда се сели из Напуља

Сједиште Ратне морнарице Сјеверноатлантског савеза у Средоземљу затворено после 40 година рада и сели се у Нортвуд у склопу прегруписања снага НАТО у Европи. База је запошљавала 180 припадника војног особља, из 19 земаља, а била је на острву Нисида, наспрам Напуља, на југу Италије. Савезничка морнаричка команда "МЦ Напуљ" је од 1972. била задужена […]

четвртак, март 28, 2013 / 09:16

Сједиште Ратне морнарице Сјеверноатлантског савеза у Средоземљу затворено после 40 година рада и сели се у Нортвуд у склопу прегруписања снага НАТО у Европи.

База је запошљавала 180 припадника војног особља, из 19 земаља, а била је на острву Нисида, наспрам Напуља, на југу Италије.

Савезничка морнаричка команда "МЦ Напуљ" је од 1972. била задужена за праћење пловидбе и комуникација у Средоземљу. Њени припадници су имали активну улогу у Заливском и југословенским ратовима, а недавно и током либијске кризе.

Децембра 2012, Здружен командни центар "ЈФЦ Напуљ" се из своје историјске базу у Бањолију, код Напуља, преселио у савремене зграде у истој области.

На острвцу Нисида – што на грчком и значи острвце, које је описао још Хомер, налази се и затвор за малолетнике. Сада већ бивши објекти НАТО још немају нову намјену.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *