Представљена књига \’\’Разговори са генералом Младићем\’\’

У Бањалуци је синоћ представљена књига „Разговори са генералом Младићем“, аутора Рајка Долечека, у организацији Србског сабрања „Баштионик“. Долечек је рекао да књига доноси истину о генералу Ратку Младићу и да га приказује у пуној слави, како га је упознао у њиховим разговорима током ратних година. "Ово је књига одбране Ратка Младића. За мене је […]

уторак, септембар 4, 2012 / 11:18

У Бањалуци је синоћ представљена књига „Разговори са генералом Младићем“, аутора Рајка Долечека, у организацији Србског сабрања „Баштионик“.

Долечек је рекао да књига доноси истину о генералу Ратку Младићу и да га приказује у пуној слави, како га је упознао у њиховим разговорима током ратних година.

"Ово је књига одбране Ратка Младића. За мене је Младић велики човјек, јунак, храбар и поштен човјек“, истакао је Долечек.

Он вјерује да се много тога што му је генерал Младић рекао током разговора може употријебити за његову одбрану пред Хашким трибуналом.

Рецензент књиге, пуковник Војске Републике Српске у пензији Драгиша Вулин рекао је да ова књига из угла историографије даје ново свјетло на догађаје из минулог рата у БиХ.

Он каже да је Долечек у књизи прикупио много чланака, углавном медија из САД, Велике Британије и Њемачке, који су похвално писали о генералу Младићу и Војсци Републике Српске.

"Књига из угла социологије говори о личности, карактеру и лику генерала Младића, а посредно аутор књиге изводи закључке о колективитету српске нације", рекао је Вулин.

О књизи је говорио и издавач за Чешку Вацлав Хајни.

Промоцији књиге присуствовали су и представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, пензионисани генерали и официри Војске Републике Српске, те представници Српске православне цркве.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *