Представљен потенцијални насљедник Ладе Ниве

На овогодишњем, шеснаестом по реду, издању Московског интернационалног аутомобилског салона „Лада“ нам је показала интересантни кросовер ИКС Реј који би могао послужити као основа за насљедника легендарне ниве. Премда је ријеч о концепту који можда никад неће заживјети као серијски модел, ИСК Реј је важан као прва назнака будућег дизајнерског језика који ће "Лада" пренијети […]

понедељак, септембар 3, 2012 / 15:24

На овогодишњем, шеснаестом по реду, издању Московског интернационалног аутомобилског салона „Лада“ нам је показала интересантни кросовер ИКС Реј који би могао послужити као основа за насљедника легендарне ниве.

Премда је ријеч о концепту који можда никад неће заживјети као серијски модел, ИСК Реј је важан као прва назнака будућег дизајнерског језика који ће "Лада" пренијети на остале моделе из своје гаме.

Дизајн потписује Стив Матин, нови шеф креативног одјела АутоВАЗ-а који је ондје прешао из Волва (након каријере у Мерцедес-Бензу).

Аутомобил има и функционалну футуристичку унутрашњост, пресвучену кожом с наглашеним контролама мултимедијалног система.

У АутоВАЗ-у се надају како ће нови дизајн помоћи бољем позиционирању њихових аутомобила на руском тржишту. Први серијски модел који би се требао окористити модерним линијама могли бисмо видјети 201Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *