Предсједништво БиХ у Београду

Тројица чланова Председништва БиХ бораве у једнодневној посјети Београду, гдје им је домаћин српски премијер Александар Вучић. Предсједавајући и чланови Председништва БиХ Драган Човић, Младен Иванић и Бакир Изетбеговић стигли су у Палату Србије гдје их је уз највише војне и државне почасти, гарду и интонирање химни дочекао премијер Александар Вучић. Вучић и гости из […]

среда, јул 22, 2015 / 13:39

Тројица чланова Председништва БиХ бораве у једнодневној посјети Београду, гдје им је домаћин српски премијер Александар Вучић.

Предсједавајући и чланови Председништва БиХ Драган Човић, Младен Иванић и Бакир Изетбеговић стигли су у Палату Србије гдје их је уз највише војне и државне почасти, гарду и интонирање химни дочекао премијер Александар Вучић.

Вучић и гости из БиХ разговараће након чега је планирана конференција за новинаре, око 13.15.

Након званичних сусрета чланови Председништва прошетаће заједно са Вучићем Кнез Михаиловом до Калемегдана гдје ће бити послужење и фолклор, а највјероватније ће прошетати и до Београдског побједника.

Посјета званичника БиХ организована је уз велике мјере безбједности.

До посјете долази десетак дана након што је премијер Србије нападнут током комеморације у Сребреници, а кривица за то приписана је неким сарадницима бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића. Изетбеговић је то категорички негирао.

Ипак, како сазнаје РТС, намјера домаћина је да се разговара о будућности, а не прошлости.

О темама састанка Вучић је у понедјељак телефоном разговарао са Изетбеговићем, што је био и њихов први контакт од 11. јула.

Главна теме састанка су економска сарадња, а разговараће се и о заједничким инфраструктурним пројектима са којима ће се наступати на предстојећем самиту Западног Балкана у Бечу 27. августа – иницијативе коју је прошле године покренула њемачка канцеларка Ангела Меркел.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *