Предсједник политичког крила сиријских терориста одустао од оставке

Сједињене Америчке Државе саопштиле су да је предсједник опозиционе Сиријске националне коалиције Муаз ал-Хатиб преиспитао своју одлуку да поднесе оставку и да сада намјерава да одслужи шестомјесечни мандат до краја. Умјерени сунитски свештеник ал-Хатиб унио је, прије неколико дана, пометњу у терористичким редовима, саопштивши да ће поднијети оставку на мјесто предсједника "опозиционог блока", због, како […]

четвртак, март 28, 2013 / 22:48

Сједињене Америчке Државе саопштиле су да је предсједник опозиционе Сиријске националне коалиције Муаз ал-Хатиб преиспитао своју одлуку да поднесе оставку и да сада намјерава да одслужи шестомјесечни мандат до краја.

Умјерени сунитски свештеник ал-Хатиб унио је, прије неколико дана, пометњу у терористичким редовима, саопштивши да ће поднијети оставку на мјесто предсједника "опозиционог блока", због, како је објаснио, притисака који су на њега вршени и због тога што Запад оклијева да терористима у Сирији пружи већу подршку.

Ал-Хатибова оставка услиједила је само пет дана после спорних избора у Истанбулу, на којима је изгласан побуњенички премијер Хасан Хито, који је обећао да ће формирати прелазну владу на територијама у Сирији које контролишу исламски терористи.

Портпаролка Стејт департмента Викторија Нуланд рекла је данас да је ал-Хатиб, ипак, одлучио да остане на својој позицији до маја. За предсједника Сиријске националне коалицији изабран је у новембру, подсјетио је АП.

Нуландова је новинарима рекла и да је ал-Хатиб потврдио да ће „испунити све своје обавезе”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *