Предсједник Малија: Лажу да смо признали Косово

Република Мали не признаје Косово као независну државу, саопштио је данас предсjеднички кабинет те афричке државе демантујући медијске наводе о признању и упозоравајући да „свијетом кружи“ лажни документ о томе. У саопштењу је наведено да се појавио документ који кружи свијетом, а у којем пише да је "Мали признао Републику Косово". – Желимо категорички да […]

петак, август 24, 2012 / 21:26

Република Мали не признаје Косово као независну државу, саопштио је данас предсjеднички кабинет те афричке државе демантујући медијске наводе о признању и упозоравајући да „свијетом кружи“ лажни документ о томе.

У саопштењу је наведено да се појавио документ који кружи свијетом, а у којем пише да је "Мали признао Републику Косово".

– Желимо категорички да демантујемо такву неистину која пријети да укаља слику Малија – додаје се у саопштењу, које преноси агенција Синхуа.

– У складу с тим, предсједништво Малија жели да обавијести и своју и међународну заједницу да предсједник још није потписао никакав документ којим признаје “Републику Косово“ и задржава право да предузме одговарајуће мјере да идентификује и казни ауторе лажног документа – закључено је у саопштењу.

И српски медији пренијели су прије неколико дана да је Мали признао независност Косова и да је писани документ о томе представио на конференцији за новинаре у Приштини замјеник предсједника “косовске владе“ Беџет Пацоли.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *