Предложени буџет неприхватљив за СНСД

САРАЈЕВО – Посланик СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић изјавио је данас да је за СНСД неприхватљив Приједлог закона о буџету БиХ за 2011. годину у облику који је Предсједништво јуче усвојило прегласавањем предсједавајућег Небојше Радмановића.  Према његовим ријечима, ако се предвиђени буџетски издаци за Министарство одбране и за Министарство иностраних послова […]

четвртак, април 21, 2011 / 15:00

САРАЈЕВО – Посланик СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић изјавио је данас да је за СНСД неприхватљив Приједлог закона о буџету БиХ за 2011. годину у облику који је Предсједништво јуче усвојило прегласавањем предсједавајућег Небојше Радмановића.

 Према његовим ријечима, ако се предвиђени буџетски издаци за Министарство одбране и за Министарство иностраних послова смање, што је тражио и Радмановић, могуће је да СНСД подржи приједлог буџета БиХ за текућу годину.

Истичући да није добро што је Приједлог закона о буџету у Предсједништву усвојен прегласавањем Радмановића Продановић је изразио наду да ће у парламентарној процедури, као и ранијих година, бити постигнут компромис у вези са буџетом.

„Амандманима је потребно ове двије ставке вратити у прихватљив оквир“, рекао је Продановић и поручио да без тих амандмана СНСД неће подржати усвајање закона о буџету за 2011. годину.

Да би предложени закон о буџету био разматран у Парламентарној скупштини БиХ, подсјетио је Продановић, потребно је завршити конституисање Представничког и конституисати Дом народа, те формирати парламентарне комисије.

Предсједништво БиХ јуче је усвојило Приједлог буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ у износу од 1.051.823.000 КМ.

Приједлог буџета усвојен је прегласавањем предсједавајућег Радмановића, који је тражио да буџетски издаци за Министарство одбране буду смањени за 25 милиона КМ, а за Министарство иностраних послова за четири милиона КМ.

Против овог приједлога био је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, док је хрватски члан Жељко Комшић био уздржан.

Усвојени приједлог, који је упутио Изетбеговић, у односу на нацрт буџета Савјета министара БиХ повећан је за 23.789.000 КМ, од чега се 16.789.000 КМ предвиђа за примјену спорног закона о пријевременом пензионисању отпуштених припадника Оружаних снага БиХ, док је седам милиона КМ предвиђено за Фонд за повратак БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *