Предизборно: Гаврановић кануо неку пару Сопоту

Чланови бањолучког бенда „Сопот“ ужурбано спроводе посљедње припреме за европску турнеју, на коју ускоро крећу, а током које ће посјетити шест земаља, те одсвирати десет концерата. Тим поводом је у бањолучком Дому омладине одржан и састанак бенда с представницима Административне службе града Бања Лука, који су им пружили симболичну материјалну подршку у износу од 2.500 […]

уторак, септембар 18, 2012 / 19:39

Чланови бањолучког бенда „Сопот“ ужурбано спроводе посљедње припреме за европску турнеју, на коју ускоро крећу, а током које ће посјетити шест земаља, те одсвирати десет концерата.

Тим поводом је у бањолучком Дому омладине одржан и састанак бенда с представницима Административне службе града Бања Лука, који су им пружили симболичну материјалну подршку у износу од 2.500 марака, те на овај начин пожељели младим музичарима срећан пут и успјешне концерте.

Петар Топаловић, фронтмен и вокал састава "Сопот", је током састанка истакао да се ради о највећој турнеји једног бенда из овог града.

"Почињемо с Аустријом и Њемачком, затим идемо у Холандију, Шведску и Норвешку, а по повратку ћемо свирати у Словенији. Биће изузетно напорно јер ћемо имати десет концерата са свега два дана одмора, с обзиром на то да ћемо на путу бити 12 дана, али нас јако радује што нам се пружила шанса да се представимо европској публици", казао је Топаловић и додаје да је град Бањалука препознао важност ове турнеје, на чему су изразито захвални.

Слободан Гаврановић, предсједник Скупштине града Бања Ллука, рекао је да су представници града на овај начин хтјели дати подршку групи "Сопот" прије него крене на европску турнеју, када ће промовисати бањолучку културну сцену, односно достигнућа у области којом се баве.

Чланови "Сопота" тренутно раде и на пројекту прве издавачке куће у Бањој Луци. Наиме, УГ "Сопот" и УГ "Афродизијак" су већ покренули независну издавачку кућу "Колиба", која је замишљена као издавачки сервис локалним бендовима.

"Одлучили смо да ‘Сопот’ не смије остати усамљен у том пројекту, јер је то први такав покушај на простору града, па ће се тако и сам град укључити. Чим се момци врате с турнеје, спремни смо да сједнемо и да видимо какву помоћ може пружити град Бања Лука", истакао је Слободан Гаврановић.0 КОМЕНТАРА

 1. Gavranović, Gavranović, gavran, gavranović, Slobo, Slobodan…pa cijela Banjaluka je sva u znaku Gavranovića ne bi li pobijedio.
  Ovoliku samopromociju nije imao ni Barack Obama u SAD.
  Ali sve vam je džaba, 15 godina vladavine u BL je previše, i banjalučani vam NEĆE OPROSTITI SVE ONO ŠTO (NI)STE URADILI!!!

  Gavran ni u jednoj bajci ili basni nije pozitivna uloga ili životinja tako da se ni ovoj ptici ne piše dobro B-)

 2. nije ovo predizborno, zna se i da je sopot isao ove godine u rio de janeiro i da ih je pored grada podrzalo i minsitarstvo omladine i nada tesanovic.
  dobro je da je grad na celu sa davidovicem i gavranovicem prepoznalo koji je najbolji bend u bl…

 3. Ево први пут чујем да градске власти, и уопште било какве власти, дају паре за рокенрол.

  Ови есенесдеовци ме непрестано изненађују – од дворских сликара, концептуалиста, писаца, режисера, глумаца, отворили су процес стварања дворских рокера.
  Свака част – требало се тога сјетити.

 4. pa sta ako je dao pare? da niije svi bi govorili kako nista ne daje, kako niko ne pomaze… zasluzuili su, neka je. taman su jos trebali uklapati turneju, pa da idu psolije izbora, da zlobnici ne laju… kamo srece da im je jos neko dao para

 5. Dao je i Baji malom knindži starom rokeru! Gavran prati od rokenrola do motorke pod šatorom 🙂
  Valja sve glasove prikupiti, jer se tresu gaće.

  p.s. Vidite li vi da je cijela BL prekrivena wall scape površinama (velikim ceradama) sa Gavranovićem po zgradama, centru grada, Gospodskoj i sl?

  SVE TO JE PROTIV ZAKONA I ODLUKE GRADSKE UPRAVE KOJU JE UPRAVO POTPISAO TAJ GAVRAN!!! KO ŽELI MOŽE DA PROVJERI OVU INFORMACIJU U OPŠTINI, I PRAVILA KOMERCIJALNOG OGLAŠAVANJA!x-(

 6. Е, ај не лупајте.

  Ајде да неко објасни како се у истој реченици могу употријебити ријечи „рокенрол“ и „промовисати бањолучку културну сцену, односно достигнућа у области којом се баве“.
  Чуј, молим те „рокенрол…промовисање достигнућа…блаблабла“

  Финансирати европску турнеју једног рокенрол ВИС-а парама из буџета је у супротности са филозофијом рокенрола.
  Ко то још није научио, боље му је да слуша Бају.

 7. На крају, али не и мање важно:

  је оно што пише у посљедња два пасуса овог чланка: кад се врате са „европске турнеје“, ови „рокери“ улазе у дил са градским властима. тј есенесдеом, да праве „независну“ издавачку кућу.

  Што значи да се ови „рокери“ надају да ће власт остати иста и послије избора.

  Ма, прави рокери, нема шта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *