Пожуримо са притиском, док С. Кореја не развије нуклеарни програм у потпуности

Амерички стручњак би да се пожури јер С. Кореја још није способна гађати САД. Још једна од типичних вијести које Запад и његови фејкњузери пласирају, како би подизали тензију и оправдавали насртаје на једну формално суверену земљу.

уторак, август 1, 2017 / 11:32

Сјеверна Кореја би могла да испали интерконтиненталну балистичку ракету (ИЦБМ) са нуклеарном бојевом главом до САД наредне године, јер Пјонгјанг још има техничке препреке да дође до тог циља, оцијенио је данас амерички стручњак.

Брзина којом Сјеверна Кореја развија свој балистички програм алармирао је међународну заједницу, посебно након што је лидер те земље Ким Џонг-ун недавно рекао да су током јула успјешно спроведене двије балистичке ракетне пробе.

Ким је прву пробу оцијенио као „поклон америчким олошима“ наводећи да ракета има довољан домет до доспије до Аљаске.

Према наводима стручњака, друга недавно испаљена ракета могла би да погоди западну и чак источну обалу САД. Стручњак за безбједносна питања Мајкл Илимен је оцијенио да ракета са нуклеарном бојевом главом још не може да досегне такав домет.

Према његовим ријечима, бојевим главма је потребан безбједносни штит прије уласка у атмосферу јер се у противном истроши под утицајем топлоте у контакту с ваздухом.

Пјонгјанг још није развио ту технологију али имајући обзир брзину развоја свог балистичког програма, могуће је да ријеши тај проблем наредне године, додао је амерички стручњак.1 КОМЕНТАР

  1. michael elleman,je tipicni americki usranko,i kvazi naucnik(u rangu one budale,koja je svjedocila protiv seselja,i koja je tvrdila da je ekpert u oblasti fluidne mehanike,a nije znao definisati cak ni newton-ove zakone,ili ih pobrojati),izasao je sa tvrdnjom da se korejska bojna glava raspala na 4 km,od tla,sto je nemoguce i prakticno i teorijski,jer se one mogu raspasti samo u gornjim slojevima atmosfere,a nikako ispod 15 -20 km!prije ili kasnije suocice se sa istinom,da nista vise ne stoji na putu izmedju kimovih raketa i njih!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *