Пожари у Српској, изгорјеле двије куће код Сокоца

У пожару већих размјера који је данас избио на ширем рејону села Берег, на граничном дијелу општина Соколац и Рогатица, према првим информацијама, изгорјеле су двије куће и осам помоћних објеката.   У саопштењу из Републичке управе Цивилне заштите наводи се да је пожар захватио суву траву и ниско растиње, да су куће биле ненастањене, […]

четвртак, август 16, 2012 / 19:58

У пожару већих размјера који је данас избио на ширем рејону села Берег, на граничном дијелу општина Соколац и Рогатица, према првим информацијама, изгорјеле су двије куће и осам помоћних објеката.

 

У саопштењу из Републичке управе Цивилне заштите наводи се да је пожар захватио суву траву и ниско растиње, да су куће биле ненастањене, а повријеђених и настрадалих није било.

На гашењу пожара ангажовано је око 70 припадника ватрогасних јединица из Сокоца и Рогатице, те радника шумских газдинстава (ШГ) "Романија" и "Сјемећ".

Начелник Подручног одјељења Цивилне заштите Соколац је на лицу мјеста, а у вечерњим часовима пожариште ће обићи и помоћник директора Републичке управе Цивилне заштите.

На ширем подручју мјеста Опарци, општина Братунац, усљед јаког вјетра и високе температуре ваздуха, јуче се поново активирао пожар, који је локализован прије два дана.

Републичка управа Цивилне заштите данас је, на захтјев начелника општине Братунац Недељка Младеновића, затражила ангажовање хеликоптера Оружаних снага БиХ на овом подручју.

На гашењу ватре за сада је ангажовано 30 радника ШГ "Дрина" и шест припадника Ватрогасне јединице Братунац са напртњачама. Гашење пожара је отежано због неприступачног терена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *