Пожари: У которварошком насељу изгорјела кућа

У которварошком приградском насељу Блатњак у пожару је изгорјела породична кућа, а повријеђених није било, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске. Пожар, који је избио синоћ, око 19.00 часова, угашен је, а утврђују се материјална штета и узрок. У засеоцима на подручју Риоца, општина Билећа, пожар је ноћас одбијен од кућа. Пожар у […]

четвртак, август 23, 2012 / 08:26

У которварошком приградском насељу Блатњак у пожару је изгорјела породична кућа, а повријеђених није било, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Пожар, који је избио синоћ, око 19.00 часова, угашен је, а утврђују се материјална штета и узрок.

У засеоцима на подручју Риоца, општина Билећа, пожар је ноћас одбијен од кућа.

Пожар у Звијерини је под контролом, а активни су пожари у мјестима Давидовићи, Риоца, Ћовковина и Ћатовина.

У општини Братунац, на подручју Слапашнице, од јутарњих часова на гашењу пожара дјелује хеликоптер Оружаних снага БиХ.

Пожар на локалитету Тегаре – Запоље и даље је активан, а у току је акција гашења.

На подручју Требиња под контролом је пожар на потезу Тврдош – Кочела, док је онај у Требињским брдима активан, али становништво и насеља тренутно нису угрожени.

У општини Гацко активан је пожар на Бјеласници, али не пријети становништву и објектима. Јутрос је настављено гашење, а и даље остаје на снази захтјев Републичке управе цивилне заштите за ангажовање хеликоптера Оружаних снага БиХ на овом подручју.

У општини Љубиње активан је пожар на потезу Пусти пуси, Војска њива, Миљановићи и Обзир, као и на потезу Плана дола – Горња Ивица. Становништво и објекти нису угрожени.

На подручју Невесиња активан је пожар у мјесту Морине чије је гашење у току, као и оног на брду Кубаш у општини Берковићи.

У Берковићима је јуче ефикасним интервенцијама ватрогасних јединица угашен велики број пожара који нису проузроковали веће посљедице.

У општини Кнежево пожар у рејону Бочац – Баљвине и даље је активан, али је стављен под контролу.

Према процјенама, захваћена површина износи око 80 хектара.

На гашењу пожара ангажовано је око 140 људи са четири цистерне, те 15 ватрогасаца из Мркоњић Града.

Републичка управа цивилне заштите доставила је јуче у поподневним часовима, на захтјев начелника општине, захтјев за ангажовање хеликоптера и 30 припадника Оружаних снага БиХ на овом подручју.

На подручју општине Мркоњић Град активан је пожар у селу Дубица, који је захватио ниско растиње, а акција гашења наставља се данас.

У општини Власеница јуче око 12.оо часова избио је пожар у мјесту Шањићи, Мјесна заједница /МЗ/ Цикоте који је захватио појас шуме у дужини два-три километра. Пожар је угашен око 17.30 часова.

У општини Сребреница пожари на подручју Блажијевића и Прибојевића у МЗ Костоломци, као и пожар у МЗ Скендеровићи и даље су активни, а у току је акција гашења.

На подручју соколачке општине у рејону Берега поново је активиран пожар који је локализован након интервенције која је трајала до вечерњих часова.

У општини Ново Горажде пожар у рејону Гостун активан је и тренутно се шири, али не пријети кућама.

Терен је неприступачан, а ситуација на пожаришту се прати.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *