Пожари трају, али не угрожавају становништво и куће

Директор Републичке управе цивилне заштите Милимир Додер рекао је Срни да је стање на пожариштима много боље у односу на претходни период и да ватра не угрожава куће и становништво. Он је истакао да су пожари причинили велику штету на шумским површинама, која ће бити процјењена у наредном периоду. Додер је нагласио да ће процјену […]

четвртак, август 30, 2012 / 12:20

Директор Републичке управе цивилне заштите Милимир Додер рекао је Срни да је стање на пожариштима много боље у односу на претходни период и да ватра не угрожава куће и становништво.

Он је истакао да су пожари причинили велику штету на шумским површинама, која ће бити процјењена у наредном периоду.

Додер је нагласио да ће процјену штете вршити шумска газдинства, а да ће се коначни резултати знати тек на прољеће.

Он је рекао да хеликоптери Оружаних снага јутрос дјелују на подручју Требиња, а послијеподне ће, ако буде потребно, дејствовати и на подручју Невесиња.

Додер каже да је начелник општине Невесиње јутрос доставио Републичкој управи цивилне заштите захтјев за ангажовање хеликоптера Оружаних снага БиХ на овом подручју због пожара који се шири према селу Пресјека.

Он је рекао да тај пожар, који је захватио траву, ниско растиње и шуму, гори на неприступачном подручју и може угрозити и куће.0 КОМЕНТАРА

  1. Овај додер је гори од пожара, па тај директор и његова екипа имају једну ладу ниву из које извјештавају ко новинари о пожериштима, а да те пожаре и не виде очима, већ податке прикупљају од локалних ватрогасних јединица!

    Ову режимску превару од директора и дирекције треба каменовати гдје год се појаве!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *