Пожари: Најгоре стање у рејону Требињских брда

Ватра, која гори у рејону Требињских брда, јутрос се приближава кућама на подручју Шишковићи и Вуков До и веома је тешко гасити због неприступачног терена. Начелник Штаба цивилне заштите Требиње Мирко Ћури рекао је Срни да гори висока мјешовита шума, ниско растиње и трава. Он је истакао да је на терену стотињак припадника Служби за […]

уторак, август 21, 2012 / 11:42

Ватра, која гори у рејону Требињских брда, јутрос се приближава кућама на подручју Шишковићи и Вуков До и веома је тешко гасити због неприступачног терена.

Начелник Штаба цивилне заштите Требиње Мирко Ћури рекао је Срни да гори висока мјешовита шума, ниско растиње и трава.

Он је истакао да је на терену стотињак припадника Служби за гашење који ће током дана добити појачање.

Ћурић каже да још немају повратну информацију да ли ће на пожаришту дјеловати хеликоптер Оружаних снага чију су помоћ јуче затражили.

Пожар на подручју Тврдоша је под контролом.

Начелник подручног одјељења Цивилне заштите Требиње Радослав Прело Срни је потврдио да је пожар у рејону Котези – Ржани До у Љубињу под контролом, као и у општини Билећа на подручју Доњих Давидовића, док је на Мекој Груди угашен.

Према његовим ријечима, стабилно је на пожариштима у рејонима Плужине и Бежђеђа на подручју невесињске општине.

У општини Гацко активан је пожар на врху планине Бјеласнице који се активирао јуче послијеподне и веома га је тешко гасити јер је терен неприступачан, а гори шума и ниско растиње.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *