Пожари: Код Требиња изгорјели електро стубови

Нови пожари појавили су се током протекле ноћи у општини Братунац, која је већ неколико дана захваћена ватреном стихијом.У Требињу изгорјели електрични стубови. Начелник општинског Штаба цивилне заштите Братунац, Неђо Николић потврдио је да је тренутно најтеже стање у насељу Краснопољ, Осанско и Слапашница, гдје је већ раније проглашено стање природне несреће. Ватра шири према […]

среда, август 22, 2012 / 10:50

Нови пожари појавили су се током протекле ноћи у општини Братунац, која је већ неколико дана захваћена ватреном стихијом.У Требињу изгорјели електрични стубови.

Начелник општинског Штаба цивилне заштите Братунац, Неђо Николић потврдио је да је тренутно најтеже стање у насељу Краснопољ, Осанско и Слапашница, гдје је већ раније проглашено стање природне несреће.

Ватра шири према насељу Глогова и једном шумском комплексу, тамошњег шумарског предузећа.

„Стари пожар на подручју Сикирића се проширио и угрожава насеље Запоље и покушава се спријечити његово ширење“, рекао је Николић наводећи да то није једини проблем с којим се суочавају.

Нови пожар избили су се протекле ноћи и у још неким насељима.
Припадници тамошње Цивилне заштите покушавају да локализују ватру.

Шековићи

Шумски пожар који се јуче са територије општине Калесија у Федерацији БиХ пренио на подручје општине Шековићи још није угашен и захватио је око 30 хектара ниског растиња и букове шуме.

Управник Шумске управе "Змајевац" из Шековића Предраг Савић рекао је Срни да су у акцији гашења од јутрос ангажовани радници ове управе, Шумског газдинства "Бирач" из Власенице, те припадници Цивилне заштите у Шековићима.

"Пожар је регистрован у рејону села Рашево, односну на брду званом Потрк. У односу на јучерашњи дан пожар се мало смирио, али још није угашен. Ми смо јутрос од 5.00 часова на лицу мјеста", рекао је Савић.

Он каже да је у међувремену пријављен још један пожар у рејону села Трново, те да је екипа "Змајевца" упућена да утврди његове размјере.

Према првим информацијама, каже Савић, пријети опасност да ватра пређе у четинарску шуму стару 40 година.

Требиње

У пожару у рејону Требињских брда изгорјело је неколико електро стубова, па је већина села на том подручју без електричне енергије.

Начелник општинског штаба Цивилне заштите Требиње Мирко Ћурић потврдио је Срни да је у току ноћи на том подручју избио нови пожар у засеоку Биоци, али да ватра за сада не пријети кућама.

Овај пожар, који букти већ неколико дана, гасе припадници ватрогасних јединица Требиње и Ластва, Цивилне заштите и Центра за газдовање кршом.

Ћурић каже да се синоћ поново активирао пожар у рејону Тврдоша, али да је локализован брзом интервенцијом Служби за гашење.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *