Пожар на подручју Требиња под контролом

Пожаришта у рејону Требињских шума и Требињских брда на подручју Требиња и даље су активна, али је ситуација на терену тренутно под контролом – изјавио је директор Републичке управе Цивилне заштите Весељко Елез. Елез је нагласио да нема угрожених насеља и објеката, напомињући да од раних јутарњих часова хеликоптер Оружаних снага БиХ дејствује по рејону […]

субота, јул 18, 2015 / 12:01

Пожаришта у рејону Требињских шума и Требињских брда на подручју Требиња и даље су активна, али је ситуација на терену тренутно под контролом – изјавио је директор Републичке управе Цивилне заштите Весељко Елез.

Елез је нагласио да нема угрожених насеља и објеката, напомињући да од раних јутарњих часова хеликоптер Оружаних снага БиХ дејствује по рејону Требињских брда.

На терену је 50 људи – ватрогасци, припадници Оружаних снага БиХ, радници Центра за газдовање кршом, те дио јединице Цивилне заштите “Хидроелектрана на Требишњици”, који одмах након дејства хеликоптера учествује у гашењу пожара на терену.

Он је подсјетио да је синоћ од 20.00 до 21.00 час три пута дејствовао хеликоптер Оружаних снага БиХ по рејону села Луг, као и да је око 18.00 часова дошла помоћ из Херцег Новог – осам ватрогасаца и једна цистерна који су ангажовани на гашењу пожара.

Према Елезовим ријечима, на подручју општине Гацко и даље је активан пожар на потезу село Добрељи – село Данићи. “Пожариште је на неприступачном терену. Нема опасности за насеља. Ватрогасци прате ситуацију”, рекао је Елез.

Он је додао да је, према подацима којима располаже Цивилна заштита, на подручју Бањалуке Ватрогасна бригада имала пет мањих интервенција, од којих два пожара на ниском растињу у мјестима Метлари и Рекавице, а да су остале три интервенције биле гашење запаљеног смећа и шупе.

На подручју општине Прњавор на локалитету Брдо Љубић, мјесто Чавка, јуче се запалила шума и ниско растиње, а пожар је угашен у 17.40 часова.

У гашењу је учестовало шест ватрогасаца са једним ватрогасним возилом и девет радника шумарије. Није било повријеђених лица.
Ватрогасци су ноћас интервенисали у мјесту Бјелогорци на подручју општине Пале и успјешно угасили пожар на помоћним објекатима на којима је причињена већа материјална штета. У гашењу су учествовала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом, преносе агенције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *