Повратак предузећа из БиХ на либијско тржиште

Предузећа из БиХ која су раније радила у Либији почеће у наредној години у знатној мјери да се враћају на тржиште ове ратом разрушене земље, очекују у Спољнотрговинској комори БиХ. Стручњак Спољнотрговинске коморе Дуљко Хасић истакао је да је привреда БиХ опет добила могућност да узме "велики дио колача" на либијском тржишту. "Предност наших фирми […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 09:08

Предузећа из БиХ која су раније радила у Либији почеће у наредној години у знатној мјери да се враћају на тржиште ове ратом разрушене земље, очекују у Спољнотрговинској комори БиХ.

Стручњак Спољнотрговинске коморе Дуљко Хасић истакао је да је привреда БиХ опет добила могућност да узме "велики дио колача" на либијском тржишту.

"Предност наших фирми у новим договорима са Либијом јесу традиција рада у овој земљи и чињеница да су се наше власти снажно заложиле за обнову ових привредних односа", рекао је Хасић за "Независне новине".

Хасић је подсјетио да су прије избијања ратних сукоба у Либији фирме из БиХ посједовале уговоре вриједне око 660 милиона евра, те да су на годишњем нивоу могле рачунати на добит од 55 милиона евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *