Повика на коментаторе јер превише критикују спортисте

Једна ствар коју врло рјетко можемо замерити нашим коментаторима је да претјерано критикују спортисте, напротив, за њих се увијек нађе ријеч утјехе и разумјевања. Тотално је супротно у Америци. Колеге са телевизије НБЦ добили су велике критике у јавности због тога што су „негативно коментарисали“ такмичења. У њиховим преносима константно су се могле чути критике […]

недеља, август 12, 2012 / 10:48

Једна ствар коју врло рјетко можемо замерити нашим коментаторима је да претјерано критикују спортисте, напротив, за њих се увијек нађе ријеч утјехе и разумјевања. Тотално је супротно у Америци.

Колеге са телевизије НБЦ добили су велике критике у јавности због тога што су „негативно коментарисали“ такмичења.

У њиховим преносима константно су се могле чути критике наступа спортиста, посебно у гимнастици, па је екипа која је пратила тај спорт добила најслабије оцјене у анкети сајта СБ Натион.

Састављен је и симпатични колаж у којем слушамо серију негативних коментара на спортисте који су управо погријешили, али понекад то чине и прије такмичења, као у случају Киранија Џејмса, 19-годишњег првака на 400 метара.

Критике је добила и хероина Холандије пливачица Раноми Кромовиџојо, која је оцијењена као „лош стартер“. Дјевојка је иначе у 22. години олимпијски побједник на 50м и 100м слободно (уз оба олимпијска рекорда), као и сребрна из штафете 4×100м слободно.

Са друге стране су неки од наступа заиста комични.

Коментаре ћете разумјети и ако не говорите енглески, јер се често своде на усклике незадовољства, или једноставне фразе типа: „недовољно добро“, „лоше“, ужасно“…

За наше љубитеље спорта посебно интересантан ће бити други исјечак, око дванаесте секунде овог колажа, који приказује тајм аут наше женске одбојкашке репрезентације.

Коментатор НБЦ телевизије описује селектора Зорана Терзића као пораженог човјека који „изгледа као да му је неко шутнуо пса“.0 КОМЕНТАРА

 1. креативни су 🙂 Најбоље да је ко Милојко Пантић, све супер сјајни потези одличне игре и бравуре, а на крају пораз

 2. Вуче, њих нико и не гледа, али само да Те мало исправим, ово „крајишке“ се у свим случајевима пише врло малим почетним словом.

 3. Moguće je, mislio sam da se početno slovo imena neke televizije piše velikim slovom ali u slučaju krajiške televizije sve je moguće.
  Dok je bila u Srpskom Sarajevu bila je Srpska Radio Televizija i s se pisalo velikim slovom…
  Možda u Krajini važe druga gramatička pravila, svakako je druga država.

 4. To pričaj onima koji od RS mogu da žive. Meni nemoj. Meni je sve to juče postalo nebitno!
  Juče je naša najznačajnija duhovna manifestacija stala u 17 sekundi krajiškog dnevnika.
  Sretano bilo onima koji ovdje moraju ostati, ja odlazim čistih ruku, praznih kofera i pune glave… 😉

 5. РС и јесте битна, само, и 1998. и сада, кад се нажалост питају крајишници, РС тоне, ко ћускија у море.
  Чуј крајишници гузе, па ви и сад кад кренете у цивилизацију понесете по циглу од куће, у шареној торби, мислећи да ћете се тако одбранити да вам не продају другу.
  Битно је, наравно да је битно ко је исток, ко је запад, да се зна ко је ко, да се зна ко обиљежава дан одбране, нпр Војковића, а ко обиљежава дане бјежаније, како мајске, тако августовске, септембарске……, да се зна који дио је херојски одбрањен, а који дио се састоји од територија које нико није ни нападао или од оних које су вам Амери вратили послије рата…., да се зна ко је ратовао часно, а коме свако ко је био макар само секретар за екологију у општини лежи по затворима због ратног злочина…….све је битно.
  Другови крајишници, ви сте били сировинска база овим што нас упропастише, били сте додуше сировинска база и комунистима, даље од сировине никад нисте ни могли, елем, умјесто што демагогишете о битности РС, почните да се стидите своје глупоће.
  Као доказ глупоће, као прилог вам могу споменути одлуку Владе да избрише границу у Брчком, да нас подијели и званично, на исток и запад и да од кеша прави вересију, да поново, не дај Боже, мора неко да гине, да би ви добили кисик или струју.

 6. Skoro sam iz čiste znatiželje proučavao istoriju BIH, i nikad za nikad BIH nisu vodili krajišnici, čak ni Vrbasku banovinu… Al’ na stranu ko nas vodi, bitno je kako nas vodi, ovo što se sad dešava je da izvinite na izrazu jebanje u zdrav mozak.

  Zato sam prestao da vjerujem i u RS i u otadžbinu i te gluposti…. Sad mi je jedini cilj da odem iz ovog rugla od države, ovdje svakako nikog i nemam, pola dušman ubio, pola pobjeglo u Ameriku i Evropu, ma vozdrica…

  Pozz svima, ovo je moj zadnji komentar!

 7. Vuk,
  Kuda god ideš neka te sreća prati.Ne zaboravi svoje,ma kakvi da smo.
  I ja sam ogorčen onim što se dešava u RS.Lično ne bih žalio ako bi je sutra ukinuli.Ovo je tvorevina jednog čovjeka,a u njoj normalno mogu da žive samo oni koji ga hvale i uzdižu u visine.
  Ali što veća visina,to veći pad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *