Повећан проценат Шкота који желе независност

Проценат Шкота који би на референдуму гласали за независност Шкотске је повећан на 39 одсто, што је два одсто више него прије мјесец дана, указује анкета британске агенције за испитивање јавног мнијења ИМЦ, чији су резултати објављени данас. Истовремено је проценат оних који би гласали против независности Шкотске опао за три одсто – са 49 […]

недеља, март 23, 2014 / 20:08

Проценат Шкота који би на референдуму гласали за независност Шкотске је повећан на 39 одсто, што је два одсто више него прије мјесец дана, указује анкета британске агенције за испитивање јавног мнијења ИМЦ, чији су резултати објављени данас.

Истовремено је проценат оних који би гласали против независности Шкотске опао за три одсто – са 49 одсто у фебруару на 46 процената, преноси Ројтерс.

Референдум о независности Шкотске би требало да се одржи 18. септембра.

Британска влада спроводи интензивну кампању да се унија Енглеске и Шкотске, стара 307 година, одржи, тврдећи да је за обе земље боље да буду заједно.

С друге стране, шкотски сепаратисти истичу да би им економска независност омогућила већи просперитет.

И недавно објављена анкета агенције Панелбејз указала је да се проценат Шкота који су за независност повећао у последњих мjесец дана и то за три одсто. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *