Потврђено: Народна скупштина у понедељак о референдуму

Колегиј Народне скупштине РС данас је одредио термин одржавања посебне сједнице на којој се очекује стављање ван снаге одлуке о референдуму у РС о Суду и Тужилаштву БиХ.

петак, новембар 3, 2017 / 12:05

Сједница ће бити одржана у понедељак 6. новембра с почетком у 10 сати.

Подсјећамо, захтјев за повлачење одлуке поднијеле су странке владајуће већине у РС, док из опозиције указују да је власт тиме показала страх за личне позиције и девалвирала референдум као механизам изјашњавања грађана. Ентитетски предсједник РС Милорад Додик тврди да се од референдума не одустаје, али да ће се сачекати на “српско јединство” по том питању.

Лидер СДС Вукота Говедарица је одговорио да Додик манипулише народом, па и када је ријеч о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ. Одлука о суспензији спорног референдума, који је изазвао ошто противљење представника међународне заједнице, предлаже се двадесетак дана уочи истека рока за његово одржавање.

Владајућа већина у Народној скупштини РС на сједници 15. јула 2015. донијела је одлуку о расписивању референдума, али она све до 20. септембра ове године није била објављена у “Службеном гласнику РС”.

Додик је одмах по објављивању одлуке најавио да су се промијениле међунродне околности и да ће на НСРС иницирати отказивање одлуке о референдуму, иако је њено извршрње објавом у СГ већ морало почети.4 КОМЕНТАРА

  1. „’Ako opozicija glasa protiv odluke o povlačenju skupštinske odluke o održavanju referenduma o sudu i tužilaštvu BiH i poslanici DNS će glasati protiv,’ rekao je večeras u emisiji Puls BN televizije predsjednik DNS-a Marko Pavić.” – http://www.rtvbn.com/3884406/i-pavic-se-oslanja-na-opoziciju

    Суптилни одговор јавног сервиса пред гласање: http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=276698

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *