Потврђено: ИРБ купио акције Калдере

Влада Републике Српске потрошила је 6,5 милиона марака за куповину обвезница приватног предузећа Калдера, путем Инвестиционо развојне банке. Како извјештава Алтернативна телевизија, министар финансија Зоран Тегелтија није желио коментарисати овај случај, па је потврда стигла из ИРБ, гдје је речено да је цифра од 6,5 милиона плаћена за 70.000 обвезница Калдере, на секундарном тржишту, уз […]

уторак, децембар 4, 2012 / 00:06

Влада Републике Српске потрошила је 6,5 милиона марака за куповину обвезница приватног предузећа Калдера, путем Инвестиционо развојне банке.

Како извјештава Алтернативна телевизија, министар финансија Зоран Тегелтија није желио коментарисати овај случај, па је потврда стигла из ИРБ, гдје је речено да је цифра од 6,5 милиона плаћена за 70.000 обвезница Калдере, на секундарном тржишту, уз дисконт.

Рок отплате купљених обвезница је 20 година, а у ИРБ кажу да Калдера редовно измирује своје обавезе.

Економски аналитичари оцјењују овакав потез ИРБ нерезонским, јер је ликвидност веома ниска и када је велика тражња за готовинским средствима. Куповање обвезница на овако дуг период би био својствен богатим земљама са суфицитом.0 КОМЕНТАРА

 1. ЛОПОВИ!!! УСТАШЕ!!! Народ гладује, а ви сте се безобразно обогатили народним парама. Покрадосте све, стоко неотесана.
  Предсједник вам је продавао паприке и били су једна сиромашка породица, коју није имало зашта куче да уједе.

 2. Ovo je dokaz da mi ne živimo u tržišnoj privredi i pravnoj državi. Naše je društvo tajkunsko u kome se posao pravi državnim parama, tj. parama svih nas.

  Poseban problem je činjenica da je vrlo vjerovatno sve odrađeno po zakonu i da je IRB sasvim legalno otkupio obveznice od ove litvanske banke. S obzirom na uslove na tržištu – mogu samo da naslutim u kojim su govnima i ta banka i Kaldera i IRB i nalogodavac lično. Doćeralo cara do duvara!

 3. Екс, поздрави ону са наочарима.
  Вама црвенима треба детаљно испитати поријекло имовине. Ако не докажете све вам треба одузети и позатварати вас у ћорку. Тамо ћете да поново садите паприке и орете као што сте радили и док нисте дошли на власт.
  Већина вас је била сиромашна, ако доручкујете, нисте знали да ли ћете имати за ручак.
  Данас сте народ довели у пропаст и вријеме је да вам се одузме оно што сте отели.

 4. Vučiću,pređi malo i sa ove strane Drine.Koliko znam ovamo si rođen,a imamo i specijalne veze između Srbije i RS.Posla ima preko glave.Jedini problem su mali zatvorski kapaciteti.

 5. ex-1978, 04.12.2012. 07:50:17

  Ово може све бити, само законито не, никако!
  Ово се може назвати намјештање „директном погодбом“ што је опет противзаконито и да ми имамо или да мајмун од лакташа није уништио правни систем РС, за ово би био покренут процес сличан Санадеру!
  Да ли би ИРБ откупила тако исто моју кућу и моју имовину по цијени коју ја „процјеним“?

 6. Црвена банда се више и не труди да сакрије лоповлук. Ово је постало толико безочно и отворено пљачкање народа да нам није ништа преостало него се беѕочно са њима обрачунати, тољагама, мотикама, лопатама… мамицу им бандитску!x-(x-(x-(

 7. NOIR, 04.12.2012. 10:22:25 [59525]
  Црвена банда се више и не труди да сакрије лоповлук. Ово је постало толико безочно и отворено пљачкање народа да нам није ништа преостало него се беѕочно са њима обрачунати, тољагама, мотикама, лопатама… мамицу им бандитску

  Нису они никаква идеолошка организација. То је једноставно банда.
  Они би можда понајрађе да их неко и отера да се извуку.Претрпели би они и коју тољагу, није то за њих ништа. Зато сада и играју тако дрско и отворених карата. Дијеле међусобно још шта има кешовине, ко веле после куд који мили моји.

  БАНДУ баш сада не треба терати! БАНДИ треба нож под грло, цевку на слепочницу, док све не врати покрадено и опљачкано,и не извуку народ из овог у шта су увукли.

  А тек онда повући рез и метак!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *