Потврђен рок продаје Хипо банака у ЈИ Европи

Хипо банке у Босни и Херцеговини, Словенији, Хрватској, Србији и Црној Гори, биће продате 2015. године како је и планирано, с тим да постоји могућност да се процес продаје закључи и прије истека ове године. На данашњој заједничкој конференцији за новинаре гувернер Народне банке Аустрије, др. Евалд Новотни, и вицеканцелар Републике Аустрије др. Михаел Спинделегер […]

петак, март 14, 2014 / 20:16

Хипо банке у Босни и Херцеговини, Словенији, Хрватској, Србији и Црној Гори, биће продате 2015. године како је и планирано, с тим да постоји могућност да се процес продаје закључи и прије истека ове године.

На данашњој заједничкој конференцији за новинаре гувернер Народне банке Аустрије, др. Евалд Новотни, и вицеканцелар Републике Аустрије др. Михаел Спинделегер у име власника Хипо Алпе Адриа групације, су објавили да је Република Аустрија одлучила основати предузеће које ће спојити дијелове Хипо Алпе Адрие који не иду у продају и које ће се временом постепено угасити.

Истовремено су у потпуности још једном одбацили све наводе и шпекулације о сценарију стечаја.

Овим је потврђен модел реструктурирања Хипо Алпе Адриа којег чине: продаја банака у 5 земаља ( у БиХ, Словенији, Хрватској, Србији и Црној Гори) које су кључно тржиште групације, те са друге стране оснивање посебне фирме која ће се бавити дијеловима групације који не улазе у процес продаје.

Везано за сами процес продаје Хипо банака у регији југоисточне Европе постоји значајно интересовање инвеститора са којима се одвијају интезивни разговори.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *