Потписан уговор за аутопут Прњавор-Добој

Представници Јавног предузећа „Аутопутеви РС“ и конзорцијума који чине „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа и „Гранит“ из Скопља потписали су данас у Бањалуци Уговор о изради пројекта и изградњи аутопута Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој, дужине 36 километара, чија је укупна вриједност 180 милиона евра. Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић, који је присуствовао свечаном потписивању уговора, рекао […]

петак, август 24, 2012 / 16:23

Представници Јавног предузећа „Аутопутеви РС“ и конзорцијума који чине „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа и „Гранит“ из Скопља потписали су данас у Бањалуци Уговор о изради пројекта и изградњи аутопута Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој, дужине 36 километара, чија је укупна вриједност 180 милиона евра.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић, који је присуствовао свечаном потписивању уговора, рекао је новинарима да је овај пројекат веома значајан за Српску и један је од највећих инфраструктурних пројеката РС.

"Модерна путна саобраћајна комуникација предуслов је за провођење свих секторских стратегија , привредног раста и побољшања животног стандарда којег Српска жели да оствари у наредном периоду", истакао је Џомбић.

Осим Џомбића, свечаном потписивању уговора присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, предсједник Владе Македоније Никола Груевски, и неколико министара Владе Српске.

Уговор су потписали директор "Аутопутева РС" Душан Топић, директор "Интеграл инжењеринга" из Лакташа Слободан Станковић и директор скопског "Гранита" Страшо Милковски.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *