Потписан уговор, Исланђани ће истраживати геотермалне воде у БЛ

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић и представници исландске компаније „Менвит“ из Рејкјавика, потписали су трогодишњи уговор о концесији за геолошка истраживања минералног ресурса, термалних вода, на подручју града Бањалуке.  Ово је први овакав пројекат у Босни и Херцеговини, а три милиона марака за његову реализацију обезбиједио је концесионар.

уторак, август 21, 2012 / 17:45

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић и представници исландске компаније „Менвит“ из Рејкјавика, потписали су трогодишњи уговор о концесији за геолошка истраживања минералног ресурса, термалних вода, на подручју града Бањалуке.

 Ово је први овакав пројекат у Босни и Херцеговини, а три милиона марака за његову реализацију обезбиједио је концесионар.0 КОМЕНТАРА

 1. Тако су пред прошле изборе отварали кексару и мљекару у Александровцу.Па након само годину дана све раднике отпустили.Добили изборе а фирме затворили.

 2. Црвена незаситна мафија на власти не само да бестидно отима, него и вређа здрав разум и памћење грађана. Геолошка истраживања термалних вода, њихов капацитет и оправданост кориштења истражен је у Бањалуци и читавој РС још прије више од двадесет година, а истрашивања су провели стручњаци Рударско-гролошког факултета из Београда у сарадњи са тимом бањалучких стручњака за ову област и тада је и сачињен пројекат кориштења термалних вода за гријање Бањалуке. Тај пројекат је и данас сакривен у фијокама оних којима ни тада ни данас није био интерес добробит народа и земље, него властити џеп. Сада праве „дил“ са неким наводним исланђанима и перу паре пред изборе.

 3. jabuka,

  Бојим се да појам мафија, није ни близу њима.То је исувише озбиљна организација.
  Пре ће бити да се ради о полуписменим идиотима, сеоским барабама и незналицама који су изгубили сваки компас, који су се само намерачили на овај испаћени народ и знају само ударати по њему.Натукли су своје џепове и даље незнају.
  Ово су исувише озбиљни пројекти и за озбиљне људе.

  Овима и саудијску нафту да даш упропастили би.:-o

 4. ВИЦ,Дошла дјеца један дан у школу,а учитељица им каже донесите сутра по 10 марака за гладну дјецу Африке.Донијела сутрадан сва дјеца по 10 марака само мали Перица није.Учитељица га упита зашто није донио паре а он јој одговори да му тата неда паре јер каже да нема гладне дјеце у Африци.Добро,каже учитељица донесите онда сутра по 10 марака за жедну дјецу Африке.Донијела опет сва дјеца само мали Перица није.Упита га поново учитељица због чега није донио а он каже неда тата јер он мисли да нема жедне дјеце у Африци.Учитељица рече да неће више од дјеце тражити новац али да само још сутра донесу по 10 марака јер СНСД отвара канцеларију у Африци.Донијела она дјеца по 10 марака,а Перица донио 30 марака.Учитељица га упита због чега сад то,а он каже:“Учитељице рекао је мој тата ако СНСД отвара канцеларију у Африци биће тамо ускоро и гладних и жедних па ево нека се помогну.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *