Потписан споразум у Мостару

Између СНСД, ХДЗ-а, ХДЗ-а 1990 и СДС потписан је споразум о сарадњи приликом формирања власти на нивоу БиХ. Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да овај састанак представља наставак континуитета сарадње међу овим партијама што потврђује заинтересованост за легално формирање власти. Додик је рекао да ове странке остају при ранијим ставовима,  а они су да […]

петак, март 25, 2011 / 14:09

Између СНСД, ХДЗ-а, ХДЗ-а 1990 и СДС потписан је споразум о сарадњи приликом формирања власти на нивоу БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да овај састанак представља наставак континуитета сарадње међу овим партијама што потврђује заинтересованост за легално формирање власти.

Додик је рекао да ове странке остају при ранијим ставовима,  а они су да ХДЗ-у припада мјесто предсједавајућег Савјета министара, а Републици Српској министарство иностраних послова.

"За нас је политика СДП-а, јучерашњом одлуком ЦИК-а доживјела пораз. Та политика у којој је СДП себе називао грађанском странком,  а у суштини су били прикривена бошњачка национална странка, је доживјела пораз одлуком ЦИК-а", рекао је Додик.

 

Додик је истакао је одлука ЦИК-а, осим што је пораз за политику СДП-а, пораз и политике странаца у БиХ "јер ова политика је имала подршку страних центара моћи".

 

"Моје мишљење је да су странци направили заврзламу у Федерацији, цијеним да су они направили кризу да би продужили свој мандат", истакао је Додик.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *