Постоји ли цијели филм Невиност муслимана?

Филм аутора Накуле Баселеја Накуле „Невиност муслимана”, који је изазвао бурне антиамеричке протесте широм свијета, можда уопште и не постоји, објавили су поједини амерички медији. Међу њима је „Холивуд Рипортер”, који закључује да осим 14-минутног трејлера на Ју-Тјубу нико није погледао спорно остварење. Накула је изјавио да је филм приказан у биоскопу Вајн у Холивуду […]

субота, септембар 22, 2012 / 11:58

Филм аутора Накуле Баселеја Накуле „Невиност муслимана”, који је изазвао бурне антиамеричке протесте широм свијета, можда уопште и не постоји, објавили су поједини амерички медији.

Међу њима је „Холивуд Рипортер”, који закључује да осим 14-минутног трејлера на Ју-Тјубу нико није погледао спорно остварење.

Накула је изјавио да је филм приказан у биоскопу Вајн у Холивуду под називом „Невиност Бин Ладена”, али је запослени у том биоскопу за „Лос Анђелес тајмс” рекао да нико није присуствовао пројекцији, па ни он сам.

„Филм не постоји. Дуго смо га тражили цијелог и нисмо успели ништа да пронађемо”, изјавио је Мариум Мохиудин из Савјета за муслиманске јавне послове, које савјетује холивудске продуценте како да на прави начин прикажу муслимане.

Видео на Ју-Тјубу, који носи наслов „Невиност муслимана 74 минута”, је заправо трејлер у трајању од 14 минута које се стално понављају, а открила га је сателитска телевизија Ал-Нас.

У преко 20 земаља, у антиамеричким протестима због овог филма, који наводно вређа ислам, погинуло је више од 35 људи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *