Поште Српске у предстечајном стању!

Поште Српске су у предстечајном стању. Обавезе су све веће а текућа ликвидност је угрожена. Евидентан је вишак радника као и у осталим јавним предузећима у Српској. Предсједник Владе најављује да ће управа Пошта ускоро на разговор у Владу. Акумулирани губитак Пошта Српске износи 2,32 милиона марака и Поштама пријети стечај односно већ се налазе […]

четвртак, јул 30, 2015 / 08:32

Поште Српске су у предстечајном стању. Обавезе су све веће а текућа ликвидност је угрожена. Евидентан је вишак радника као и у осталим јавним предузећима у Српској. Предсједник Владе најављује да ће управа Пошта ускоро на разговор у Владу.

Акумулирани губитак Пошта Српске износи 2,32 милиона марака и Поштама пријети стечај односно већ се налазе у предстечајном стању према оцјени стручњака.

Вриједност сталне имовине Пошта се из године у годину смањује а и поред тога евидентан је вишак запослених. Без обзира на ове податке Влада Српске је усвојила негативан извјештај о пословању Пошта.

У плану пословања Пошта Српске за период 2014-2016 година пише да је планиран додатни губитак у пословању.

Предсједник Владе најављује да ће и управа Пошта ускоро на састанак у Владу гдје би требало да буде анализиран рад и пословање Пошта.

Од вишка радника хронично болују и остала јавна предузећа, Електропривреда, Шуме Српске. То признаје и предсједник Владе Жељка Цвијановић али наглашава да ипак неће бити отпуштања већ ће бити ограничени буџети за плате.

Константно је велик број радника у јавна предузећа био приман пред сваке изборе у Републици Српској. 0 КОМЕНТАРА

 1. Istovremeno u Poštama Srbije dobit mjere milionima evra.

  „Preduzeće Pošta Srbije saopštilo je u sredu da je za prvih šest meseci ostvarilo neto dobitak od 15,2 miliona evra, što za 40 odsto bolji rezultat nego prošle godine.“

 2. Наравно да неће бити отпуштања.
  Остаде онда камарила без гласачке војске.

  Овдје никада није ни био циљ ни једне власти од настанка Српске да републику постави на економски здраве ноге. Сви до дан данас су водили политику грабежа, черупања отимачине и пљачке (наравно упаковано у причу тзв. транзиције и приватизације).

  То само говори колико смо ми били богато друштво и колико је сваки становник могао лијепо живјети и радити уз мало реда и поштења.

  Које су милионске своте, па и милијарде опљачкане, можемо само наслутити када видимо да обични мали паразити по јавним предузећима добијају пренадуваних по хиљаду марака у просјеку, а ничим зарађено.
  Све што раде је да долазе на „посао“ и чекају од избора до избора гласање.

  Међутим, тако бескрупулозно гажење, пљување и убијање остатка народа које не припада секти није чинила ни једна власт као ова последњих година.
  А имала је све предуслове као нико да ову јадну републичицу од свега 1,2 милиона људи постави на здраве основе.
  :(:(:(:(x-(x-(

 3. Знам ја брате да не ваљамо, али баш да нас казни са овим лупежима? Нек опрости, али ја мислим да је превише.

 4. Директорица пошта Јасминка Кривокућа(рођена сестра Лејле Решић).

  Скоро ми човјек показа имање њеног свекра на Мањачи. Ту нико не живи осим њега.Служи као баштован.
  То је велелепно као из бајке, милионске вриједности. Свекар старац и увијек био гољо као и остали. Муж кажу ништа не ради, воли чашицу…,

  Ових дана гледам слике родне куће и мјеста генерала Младића у Божиновићима…јад и чемер, све запуштено и биједно…,

  Толико о Српској у коју се многи куну…,:P

 5. Грешка брате,она је рођена сестра Сребренке Голић, а не Лејле Решић. Све остало је тачно.

 6. Да, тек када сам откуцао видио сам!
  Али принцип је исти, све су остало нијансе- Сребренка или Лејла не мења ништа на ствари.

 7. Ако су по финансијском извјештају Пошта Српске за 2014-у годину на дан 31.12.2014. потраживања Поште била око 8 милиона, а дуговања око 19 милиона… Једноставним одузимањем 19-8=11 милиона, јасно је да је губитак Пошта Српске само за 2014-у годину 11 милиона.

  Како онда акумулирани губитак може да буде 2,32 милиона.

  Када је „давне“ 2006-е године дошла на чело Пошта Српске, Јасминка Кривокућа је на рачуну имала око 25 милиона КМ (оставио јој Пејић). За 9 година колико управља Поштом, довела је Пошту у ситуацију да је Пошта сада у минусу око 20 милиона. Значи, дотична је за 9 година „потрошила“ више за 45 милиона него што је зарадила. То је просјечно 5 милиона годишње…

  Без обзира на све ово Јасминка Кривокућа је прије пар мјесеци по трећи пут именована на мјесто Генералног директора Пошта Српске…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *