Последњи Блекбери, прије кинеског преузимања

Уређај по имену Меркјури показан је по први пут на сајму ЦЕС, али тада програмери нису открили никакве информације о том апарату.

четвртак, јануар 26, 2017 / 02:03

Уређај по имену Меркјури показан је по први пут на сајму ЦЕС, али тада програмери нису открили никакве информације о том апарату.

На званичном твитер профилу компаније „Блекбери“ појавила се најава новог смартфона „меркјури“. Судећи по свему, уређај ће бити представљен уочи изложбе „Мобајл врлд конгрес“ у Барселони 25. фебруара.

Канадска компанија ће представити уређај са процесором „снеп драгон 625“. Смартфон са „кверти“ тастатуром имаће оперативну меморију од 3 гигабајта и камеру од 18 мегапиксела.

Постоји могућност да ће „меркјури“ бити последњи сопствено развијени смартфон легендарне компаније. Крајем септембра 2016. године „Блекбери“ је најавио да ће за развој смарт телефона под сопственим брендом ангажовати друге произвођаче. Умјесто досадашњег посла, „Блекберијеви“ програмери ће се фокусирати на развој софтверских производа и безбједност на интернету.

Средином децембра прошле године, канадска компанија је права на бренд предала кинеској корпорацији ТЦЛ. Према уговору, Кинези су добили право на развој и продају сопственог смартфона под именом канадског произвођача у цијелом свијету, осим у Индонезији, Бангладешу, Шри Ланки и Непалу.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *