Посланици Демократског фронта нијесу дали да их претресају у Скупштини

Посланици опозиционог Демократског фронта /ДФ/ у Скупштини Црне Горе данас су се сукобили са обезбјеђењем Скупштине Црне Горе. До сукоба је дошло након што је обезбјеђење покушало да претресе посланике тог опозиционог савеза. Након тога дошло је до гурања, а чуле су се и погрдне ријечи. Након што су ушли у зграду парламента, посланици ДФ-а […]

среда, мај 4, 2016 / 14:01

Посланици опозиционог Демократског фронта /ДФ/ у Скупштини Црне Горе данас су се сукобили са обезбјеђењем Скупштине Црне Горе.

До сукоба је дошло након што је обезбјеђење покушало да претресе посланике тог опозиционог савеза. Након тога дошло је до гурања, а чуле су се и погрдне ријечи.

Након што су ушли у зграду парламента, посланици ДФ-а су развили транспарент на којем је писало "Слобода или ништа" и узвикивали "Мило лопове".

Повратак посланика ДФ-а у Скупштину, након девет мјесеци бојкота скупштинских сједница, обиљежио је, срећом, само вербални сукоб и гурање са обезбјеђењем на улазу у парламент.

Обезбјеђење, кога је више него иначе, претресало је свакога ко је ушао у зграду, укључујући новинаре који су данас прошли ригорознију контролу.

Тензије у холу Скупштине због несвакидашње атмосфере кулминирале су када посланик ДФ-а Бранко Радуловић није дозволио да га полиција претресе.

Уз повике "битанге" и "фукаре", посланици ДФ-а су, ипак, ушли и испред новинара кратко позирали са транспарентом "Слобода или ништа".

Потом су кренули у канцеларије посланичког клуба у коме их није било девет мјесеци.

На питање новинара зашто је данас већи број полицајаца који претресају, како се испоставило, не само посланике већ и новинаре, један од припадника објезбјеђења кратко је рекао: "Сви знате зашто сте данас овдје".

Према незваничним информацијама, разлог већег броја полицајаца у Скупштини је и то што су у згради, наводно, и чланови неформалне групе обезбјеђења ДФ-а.

Сједница Скупштине Црне Горе, иако најављена за 12.00 часова, још није почела и неизвјесно је вријеме почетка. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *