Порошенко побиједио Јулију

Петро Порошенко прогласио је побједу након што је на данашњим предсједничким изборима у Украјини освојио апсолутну већину. "Према свим показатељима избори су завршени у првом кругу и Украјина има новог предсједника", рекао је 48-годишњи милијардер, тајкун познат као "краљ чоколаде" и власник популарног телевизијског канала, фабрике аутомобила и бродоградилишта. Обраћајући се присталицама он је рекао […]

понедељак, мај 26, 2014 / 07:00

Петро Порошенко прогласио је побједу након што је на данашњим предсједничким изборима у Украјини освојио апсолутну већину.

"Према свим показатељима избори су завршени у првом кругу и Украјина има новог предсједника", рекао је 48-годишњи милијардер, тајкун познат као "краљ чоколаде" и власник популарног телевизијског канала, фабрике аутомобила и бродоградилишта.
Обраћајући се присталицама он је рекао да је добио мандат од Украјинаца да настави путем европских интеграција, али да је његов први задатак да оде на исток земље и оконча "рат и хаос" који тамо владају.

Он је рекао да никада неће признати "руску окупацију Крима", те да су за њега најважнији суверенитет и територијални интегритет Украјине.

Према резултатима анкета на биралиштима, милијардер Петро Порошенко освојио је на данашњим изборима 57,3 одсто гласова, док је његов ривал бивши премијер Јулија Тимошенко освојила око 12 одсто гласова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *