Пореска управа: За седам мјесеци 1,2 милијарди КМ јавних прихода

Пореска управа Републике Српске /РС/ је за седам мјесеци ове године наплатила 1,2 милијарди КМ јавних прихода, што је за 6,2 милиона КМ више него у истом периоду прошле године. У укупним прикупљеним јавним приходима, на директне порезе се односи 247,45 милиона КМ, што је за 1,3 милиона КМ више него за исти период прошле […]

четвртак, август 2, 2012 / 15:38

Пореска управа Републике Српске /РС/ је за седам мјесеци ове године наплатила 1,2 милијарди КМ јавних прихода, што је за 6,2 милиона КМ више него у истом периоду прошле године.

У укупним прикупљеним јавним приходима, на директне порезе се односи 247,45 милиона КМ, што је за 1,3 милиона КМ више него за исти период прошле године, саопштено је из Пореске управе.

Највеће повећање наплаћених јавних прихода у односу на исти период претходне године остварен је по основу пореза на доходак, којих је наплаћено 149 милиона КМ, што је за 13,7 милиона КМ више него у истом периоду прошле године.

Наплаћено је за седам мјесеци 748,8 милиона КМ доприноса за фондове, што је за 10,7 милиона КМ више него у истом периоду прошле године.

У овом периоду наплаћено за здравствено осигурање је наплаћено 297,2 милиона КМ доприноса, чиме је остварена већа наплата за 2,8 милиона КМ у односу на исти прошлогодишњи период.

У јулу је наплаћено укупно 176,8 милиона КМ јавних прихода, што је за седам милиона КМ више него у истом мјесецу прошле године. /Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *