Пореска управа: Списковима против неплатиша

Пореска управа Републике Српске за три мјесеца комплетираће списак свих дужника, најавила је директор Управе Зора Видовић. Она је рекла да је 1. марта објелодањен дио списка дужника и најавила да ће сваки идући мјесец бити објављивани нови. "Сигурно очекујемо да ће се наплата побољшати објавом овог списка, јер нас је већ звао значајан број, […]

четвртак, март 14, 2013 / 09:24

Пореска управа Републике Српске за три мјесеца комплетираће списак свих дужника, најавила је директор Управе Зора Видовић.

Она је рекла да је 1. марта објелодањен дио списка дужника и најавила да ће сваки идући мјесец бити објављивани нови.

"Сигурно очекујемо да ће се наплата побољшати објавом овог списка, јер нас је већ звао значајан број, нарочито физичких лица који су питали да ли су дужни нешто да плате како се не би нашли на том списку", изјавила је Видовићева за "Глас Српске".

Она је навела да, о питању дужника који одлазе у стечај, Пореска управа преиспитује све сумњиве ствари које се појаве да би се видјело да ли су предузете све мјере наплате прије отварања стечајног поступка.

Говорећи о пронађеним неправилностима у таквим случајевима, Видовићева је навела случај који се односи на кладионицу којој је у стечајном поступку отписано 3,6 милиона КМ, као и да је испитан отпис 22 милиона КМ дуга бијељинској фирми "Алекс петрол".

Она је подсјетила да Пореска управа од предузећа у стечају потражује 333 милиона КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *