Пореска управа очекује 11 милиона КМ од пореза на непокретности

Пореска управа Републике Српске наплатила је у овој години око 7,5 милиона КМ по основу пореза на непокретности, а до краја године требало би да буде наплаћено 10 до 11 милиона марака или 60 одсто по основу достављених рачуна, изјавила је директор Пореске управе Зора Видовић. Видовићева је рекла да би у наредној години тај […]

петак, август 31, 2012 / 18:36

Пореска управа Републике Српске наплатила је у овој години око 7,5 милиона КМ по основу пореза на непокретности, а до краја године требало би да буде наплаћено 10 до 11 милиона марака или 60 одсто по основу достављених рачуна, изјавила је директор Пореске управе Зора Видовић.

Видовићева је рекла да би у наредној години тај проценат морао бити већи, јер ће до тада буде формиран регистар непокретности.

Према њеним ријечима, више од 26 одсто пореских рачуна припада пореским обвезницима који не живе у Републици Српској, а обвезници који живе у Федерацији БиХ најчешће одбијају да рачуне прихвате.

Она је рекла да постоји девет одсто приговора на укупан број достављених рачуна, што је, према њеној оцјени, успјех, с обзиром на то да су пореске пријаве доста компликоване.

"Од тих девет одсто приговора, 90 одсто је резултат неквалитетно попуњених пријава“, рекла је Видовићева.

Она је додала да је у периоду јули-август наплата веома лоша, јер постоји знатан број пореских рачуна који још нису уручени пореским обвезницима. /Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *