Популарни потези: Укида се претплата за РТС

Мјесечна претплата за РТС биће укинута, а јавни сервис ће у наредне три године прећи на финансирање из републичког буџета, пише дневни лист Данас. Према сазнањима тог листа, први потпредсједник Владе Александар Вучић одлучио је да ће се јавни сервис у наредне три године финансирати искључиво из буџета, пошто је недавно одбацио приједлог да се […]

субота, март 30, 2013 / 09:36

Мјесечна претплата за РТС биће укинута, а јавни сервис ће у наредне три године прећи на финансирање из републичког буџета, пише дневни лист Данас.

Према сазнањима тог листа, први потпредсједник Владе Александар Вучић одлучио је да ће се јавни сервис у наредне три године финансирати искључиво из буџета, пошто је недавно одбацио приједлог да се претплата за РТС наплаћује преко пореза на имовину.

Вучић је, према истом извору, обавијестио оне који учествују у писању закона о електронским медијима да претплату треба укинути и да не треба уводити нове намете грађанима, већ да ће се јавни сервис финансирати из буџета док се не пронађе боље рјешење.

Остало је да се ријеши питање на који начин ће бити гарантована независност уређивачке политике РТС и Радио-телевизије Војводине, додаје се у тексту у листу "Данас".0 КОМЕНТАРА

 1. Ово би под хитно требали да учинимо и у Републици Српској. Такође би требало да се укине плаћање РТВ ТАКСЕ, односно да се промјени закон о РТРС и да се укине плаћање овог непотребног намета. Ионако РТРС се све мање гледа, а и без обзира на гледање није фер да плаћамо нешто што није јавни сервис свих грађана, и што је већ одавно изгубило сваки облик независности. А и не само то него и велики дио те таксе иде онима које тек не гледамо и који су антисрпски настројени а то је БХТВ.
  дакле, одличан потез Српске владе и господина Вучића. Надам се да ће се и неко од наших власти угледати на владу Србије и поступити на исти начин то би им засигурно подигло популарност, и тек би то био један корак напред све остало је млаћење празне сламе.

 2. E, moj šiki miki, naš poglavnik ne samo da neće ukinuti ni jedan namet, on će uvesti porez na to što smo još živi, proglasiće i zivot luksuzom, uvešće porez penzionerima na dužinu življenja, što stariji,to veći porez jer duže „uživaju“ penziju, pa će proglasiti luksuz da se imaju dva bubrega…Vidiš da zasjedaju svake subote i smišljaju kako da nas jš dokrajče-

 3. Да знам, да није реално очекивати да ова власт било шта од намета укине и знам да си у праву „Приједоре“ да ће нам опорезовати све што се опорезовати да. Али свеједно мислим да треба покренути иницијативу бар овако неформално на независним порталима, као што је и овај како би се у свијести грађана полако полако формирала идеја да је плаћање РТВ таксе потпуно беспотребно и нема никакве сврхе. Поготово јер се ова држава и њен народ налазе у дубокој кризи. Мислим да је једна опозициона странка већ најавила да ће се убудуће залагати да се РТВ ТАКСА укине. Али и осим тога треба хитно кренути са процесом измјене закона и дио који се односи на РТВ таксу избрисати из закона.

 4. Кад се све сабере и одузме,заправо ни не постоји сценарио у коме би нама требало да буде боље.Кад видим како већина размишља,дефинитивно би требало увести ограничења у праву гласа.

  Елем,улога Јавног сервиса у једном нормалном друштву је непроцењива.Стуб модерног друштва,мотор напретка,јавног мијења,притиска на власт.Предслов за то је независност,а најважнија је политичка.Политичка независност почиње финансијском независношћу.Напредњаци овиме иду корак назад,посве супротно називу којег носе.РТС је овим прикачен директно на буџет који финансира политичка елита.Дакле,нема независног јавног сервиса.

 5. Da, bigeru slažem se sa tobom, teba ograničiti stoki pravo glasa. Da je tako, ne bi morao poglavnik da slijeće helikopterom ispred žatora u kojoj je krezuba i smrdljiva stoka.
  I, drugo, opet se slažem s tobom, da je javni servis stub modernog društva, ali ovo nije normalna država, ovo je robovlasničko društveno uredjenje, pa upravo zbog toga i ne plaćam rtv pretplatu.
  I, treća stavka u kojoj se slažem s tobom da je onaj Vučić ipak „politički pobačaj i idiot“ , kao i njegov predsjednik.

  Pozdravi bighakeru gospodju mamu, moju družbenicu iz derventskih picpic parkova.
  Bezobrazan ti je gazda,dao ti nonstop radno vrEme,sva sreća pa nisi hetero, imao bi problema sa partnerkom,s obzirom da vaša populacija ima više razumEvanja i tolerancije prema svom partneru.

 6. А, ко пуни буџет?

  И на крају, у чему је тачно разлика?

  Не видим зашто би уопште постојао „јавни сервис“, тј. гласило владајуће партије (била она СНСД, СДС или нео трећи). Нека се финансирају од реклама као и приватни медији који најчешће имају и квалитетнији програм. Додуше, морали би отпустити 50% „радника“…

 7. Укида се претплата, а финансирање прелази на буџет. А ко пуни буџет. Опет ти исти грађани.
  Стварни циљ је Вучићева потреба да стави јавни сервис под своју контролу јер се сада превише често (по Вучићу) на јавном сервису појављују типови који кажу да се спрема признавање независности Косова, да се ‘води’ селективна борба против криминала, да је Србија додатно задужена за 4.000.000.000 евра, да нема нових инвестиција, да се Арапима продаје земља без тендера на исти начин како је продавана Мишковићу. Кад се тако продаје Мишковићу онда је то криминал, а када се продаје Арапима онда је то плод мудре политике Алека Максвебер Вучића.
  Вучић се копрца и покушава да избјегне да иде у Брисел и упуше се у издајнике. Радо би Дачићу увалио тај кромпир, али не може прејебати Амер. Има да и де и тачка.
  У том ‘даноноћном’ засједању око платформе за Косово стиже да хапси оне који су приватизовали Сартид и продали га за 23 милиона, а Американци га вратили за 1 евро. Умјесто да том Колесару дају орден јер је захваљујући томе 10 година, 5 хиљада Смедереваца радило и примало плате, а жељезара је тамо гдје је и била са додатних 400.000 евра нових улагања. Вучић и његови нису данас способни да нађу некога да жељезару преузме за џабе, па чак и да доплате.
  Вучићу је потребна телевизија да прича бајке како ће Палмина Јагодина и Биџин Свилајнац изаћи на 6 мора захваљујући каналу кроз долине Мораве и Вардара. Прво, никад није питао шта о томе мисле Македонци и Грци, а друго и највећим будалама је јасно да бродови не могу пловити по Морави која се љети може пјешке прегазити. О Вардару и да не причамо. Вучићу је потребна телевизија како би убиједио народ да никал није штетан за здравље и да је свако ко се томе противи криминалац.

  И све то ради Алек Вучић, министар одбране који чак ни војску није служио. Зашто је није одслужио? Чућете кад Шешељ изађе из затвора. Многи ће бити изненађени.

  А блентави Срби у таквим виде спасиоце.

 8. Прдоња

  Кад сам већ прочитао ту бљувотину од коментара…

  Пре свега,немој се слагати самном.Никада.Добијам осећај да се тиме деградирам,собзиром на то да ти сигурно не напредујеш.

  Рецимо то ограничење права гласа би се дефинитивно односило на тебе.Бар по неколико основа.Осим тога,све што сам ја написао односи се на текст који сам коментарисао.Укидање РТВ претплате у Републици Србији.Према томе то нема везе са Босном,Српском,Додиком,ни Вучића нисам споменуо…према томе,знам да је твоја потреба па прдиш велика,али барем прочитај шта пише.

  Иначе,дефинитивно није твоје да судиш о нечијој сексуалној оријентацији,напаћени сексуално оптерећени одвратно погани старкељо.

 9. Симо, свака част, ко има ишта против Твоје „анализе“, тај има жешћи проблем с главом.
  Гробари ће да угасе свјетло у Србији, Слобин министар информисања, доктореса Јоргованка, Палма звани Моцарт и гробљански лопаташ с недефинисаном дипломом……фуј.

 10. Moj bigeru, kako da misliš lijepo o meni baš upravo zbog toga što je mama s prdonjom odlazila u piccccparkove, a ostavljala uplakanog ,gologuzog i musavog dječaka.
  Naprotiv , ništa nemam protiv tvoje sexualne orijentacije. Moje mišljenje o vama je ovakvo:Ovaj svijet funkcioniše na bipolarnosti, na plusu i minusu, na muškoženskim odnosima i privlačnostima , kao što je tvoju majku privlačio prdonja, što joj ti nikako ne možeš da zaboraviš….Ali, svemir je beskonačan, i vjerovatno da u njemu postoje i svijetovi koji nisu bipolarni. Gospod je poslao takve nama, i njima ovakve, da vidimo da ima i drugačijih svijetova, da nas nauči da budemo tolerantni prema onima koji su različiti od nas. Medjutim , život onih koji se razlikuju od većine je težak, upravo zbog onakvih kakav je naš poglavnik. Sjeti se koliko je vrijedjao jednu osobu koja je bila gej opredjeljenja, a bio mu je bliski saradnik. Da mu ne govorim ime. Čuo sam da je čovjek daleko, i da mu je dobro.Fala Bogu.
  Ja sam živio jedno vrijeme na zapadu i moji prijatelji su bili upravo takav par. Oni nikada neće povrijediti svoga partnera, vole se i tolerišu se do maximuma. Uostalom, ti to dobro znaš iz iskustva….
  I, još nešto, prdonja je bio mlad u lijepo i dobro doba, i sada imam lijepu i srećnu starost.Ti, pošto , očito ne voliš stare ljude, pazi, Onaj takve kažnjava tako što im ne dozvoli da spoznaju kakva je starost.

  Pozdrav mome bighakinenu, partneru svoga partnera.

 11. Dok je ovakva uređivačka politika na rtrs, ne treba ukinuti pretplatu, već ukinuti rtrs.

  Milion godina smo daleko od normalnog života i da ne postoje privatni mediji, nezvisni novinari po kojim se danonoćno pljuvalo i udaralo a koji evidentno znaju svoj posao, ovi bi bio mrkli mrak, ovako je pomračina.

 12. Само нек Вучић трпа у творза оне жутаре и биће одмах Србији боље!
  колесар је са американцима у Сартиду претопио српско оружје и топове и кад су завршили тај дио посла, амери оставили жељезару Србији за џ. који ће им клинац више, the mission complete…
  Е па жути, сад је Вучић сам на 40% популарности, а ви и црвени пајаци скупа немате толико, толико о томе и некадашњој жутарској Србији, надам се никад више!

 13. Претопише оружје! Па колико га је било сунце ти пољубим? Имаш ли ти представу колики је капацитет жељезаре?
  Мани се празне приче и теорија завјере.

 14. Ма не, него су то американци хумано дали паре, а оставили фабрику српском народу онако, било им жао људи, те добричине бјелосветске!? Ма дај не млати.
  Колико је претопила никшићка жељезара отпада и како се исто тако угасила?

 15. Рамо, гори си од Дражена.
  Пишеш о стварима о којима немаш појма. Све жељезаре на свијету имају двије врсте сировина. Ону коју добијају из руде (примарна сировина) и жељезо из отпада (секундарна сировина). Главни извор отпада су стари аутомобили и на западу таква сировина има велики удио. На истоку је другачије. Тамо је примарна сировина преовлађујућа. Американци су напустили Сартид јер им се више није исплатило радити. И нису једини. Многе жељезаре у свијету су угашене.

  А што се тиче твоје теорије да су Американци узели жељезару само да претопе свијетло оружје, то једноставно нема везе са логиком. Да се сво српско оружје претопило у жељезари, неби се имало шта радити два мјесеца, а жељезара је радила 10 година.
  Према томе, смисли нешто паметније, немој ко Дражен млатити глупости. Ти си ипак за нијансу интелигентнији од њега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *