Поново креће производња Вартбурга

Како би учврстио водећу позицију на свјетском тржишту, а подстакнут успјехом Реноове јефтине марке “дачија“, Фолксваген покреће марку за производњу јефтиних, а квалитетних возила. Иако име аутомобилске марке још није службено објављено, то ће готово сигурно бити “вартбург“, јављају хрватски медији. Нова производња под тим називом неће се покренути у њемачком Ајзенаху (бившем ДДР-у), него […]

уторак, октобар 16, 2012 / 10:46

Како би учврстио водећу позицију на свјетском тржишту, а подстакнут успјехом Реноове јефтине марке “дачија“, Фолксваген покреће марку за производњу јефтиних, а квалитетних возила.

Иако име аутомобилске марке још није службено објављено, то ће готово сигурно бити “вартбург“, јављају хрватски медији.

Нова производња под тим називом неће се покренути у њемачком Ајзенаху (бившем ДДР-у), него у Индији, првенствено за потребе индијског, кинеског и руског, те европског тржишта. Почетак испорука планиран је за крај 2015. године.

Прва ће стићи компактна лимузина по цијени од само 6.000 евра, а потом се очекује караван за 7.000 евра и МПВ за 8.000 евра. Продајне цијене на појединим тржиштима биће увећане за ПДВ те се може рачунати на 7.500, 8.750 и 10.000 евра.

Осим на јефтиној радној снази, склоповима који ће се такође производити у Индији (БОШ је тамо већ отворио фабрику за производњу АБС-а, система убризгавања, еирбегова…), те квалитетним, али нешто јефтинијим материјалима у унутрашњости, ниска продајна цијена ће се темељити на још двије карактеристике. Користиће се платформе међуосовинслог размака 258 цм (голф) и 270 цм (пасат), са свим склоповима, које се у концерну напуштају увођењем модуларне платформе “МQB“.

Моделима нове јефтине марке Фолксваген ће увести нови интернет модел продаје аутомобила, који ће битно смањити продајне марже, а тиме и коначну цијену.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *