Полиција у Зе-До кантону: Посматрамо Ошве

Село Ошве, надомак Маглаја, под присмотром је припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, као и полиције Зеничко-добојског кантона, чију пажњу је побудило то што све чешће ту земљиште купују лица повезана са селефизмом или вехабизмом, пише „Дневни аваз“. Сипа је прошле и ове године у више наврата у оквиру акције кодног назива "Дамаск", […]

уторак, јул 21, 2015 / 11:49

Село Ошве, надомак Маглаја, под присмотром је припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, као и полиције Зеничко-добојског кантона, чију пажњу је побудило то што све чешће ту земљиште купују лица повезана са селефизмом или вехабизмом, пише „Дневни аваз“.

Сипа је прошле и ове године у више наврата у оквиру акције кодног назива "Дамаск", између осталог, вршила хапшења, претресе и преглед терена у овом селу.

"Постоји одређен број особа које ми опсервирамо, али није било конкретних акција у смислу дјеловања полицијских снага у овом селу. Наш оперативни рад је континуиран", рекла је портпарол МУП-а Зеничко-добојског кантона Алдина Ахмић.

Начелник општине Маглај Мехмед Мустабашић потврдио је да "појединци купују земљиште у селу Ошве". Он, међутим, тврди да за сада нема проблема са тим особама, али и истиче да они јесу постали затворена цјелина.

"Ови што су купили земљишта, они јесу постали затворена цјелина", каже Мустабашић.

Према писању британског листа "Дејли мирор", најмање 12 бораца "Исламске државе" обучавало се у селу Ошве одакле су посљедњих мјесеци отишли за Сирију, од којих је пет погинуло.

Лист пише да је злогласни присталица "Исламске државе" Харун Мехичевић један од фанатика који је купио два хектара земље у овом подручју. Вјерује се да су и други познати терористи купили земљу у том селу, укључујући Јасина Ризвића и Османа Кекића, који се сада боре заједно са џихадистима у Сирији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *