Полиција спријечила литургију на Ивановим Коритима

Митрополија црногорско-приморска оцијенила је данас да је, злоупотребом државне силе, спријечено одржавање празничне литургије у храму Преображења на Ивановим Коритима, код Цетиња. Полиција је, због безбједности, забранила јуче улазак у тај вјерски објекат пошто су у исто вријеме пријавили одржавање вјерског обреда присталице Митрополије црногорско-приморске и канонски непризнате црногорске православне цркве. Из Митрополије наводе да […]

понедељак, август 20, 2012 / 19:00

Митрополија црногорско-приморска оцијенила је данас да је, злоупотребом државне силе, спријечено одржавање празничне литургије у храму Преображења на Ивановим Коритима, код Цетиња.

Полиција је, због безбједности, забранила јуче улазак у тај вјерски објекат пошто су у исто вријеме пријавили одржавање вјерског обреда присталице Митрополије црногорско-приморске и канонски непризнате црногорске православне цркве.

Из Митрополије наводе да је црква Преображења Господњег, по катастарским папирима црногорске државе, у власништву Цетињске митрополије, као и "сви његушки храмови".

"Зато сматрамо да је овај поступак полиције непримјерен, и да се, с обзиром на неспорна својинска права, јавни ред и мир могао и морао чувати на неки други начин, а никако изједначавањем власника и легитимних свештеника са онима који то нису, а вољели би да буду", наводи се у саопштењу.

У Митрополији црногорско-приморској сматрају да је, у вези са јучерашњим празником, било "непримјерено и необјективно извјештавање већине црногорских медија на челу са Јавним сервисом Радио-телевизија Црне Горе".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *