Покрет за Пале: Пресељење ЦЈБ погоршаће безбједносну ситуацију

Званично најављено пресељење Центра јавне безбједности Источно Сарајево од стране министра унутрашњих послова Републике Српске г. Драгана Лукача, из општине Пале у општину Источно Ново Сарајево, могло би додатно отежати безбједоносну ситуацију у Палама. Према подацима ЦЈБ Источно Сарајево стопа криминалитета је највећа у Палама, са тенденцијом пораста, а број кривичних дјела у првом кварталу […]

понедељак, април 27, 2015 / 15:44

Званично најављено пресељење Центра јавне безбједности Источно Сарајево од стране министра унутрашњих послова Републике Српске г. Драгана Лукача, из општине Пале у општину Источно Ново Сарајево, могло би додатно отежати безбједоносну ситуацију у Палама.

Према подацима ЦЈБ Источно Сарајево стопа криминалитета је највећа у Палама, са тенденцијом пораста, а број кривичних дјела у првом кварталу ове године је повећан за готово 18%. Ни појачане мјере безбједности након убиства пок. Софије Вукадин, и великих протеста у Палама из марта 2013. године, нису значајније промијениле безбједоносну ситуацију, зато што су тешка кривична дјела и даље учестала. Тешка економска ситуација у Републици Српској се одразила и на пораст кривичних дјела, па је незадовољство грађана Пала са најављеним пресељењем потпуно оправдано. Образложење за пресељење које је објављено у медијима нема никакво упориште у статистикама, па се намеће логичан закључак да се ради искључиво о политичкој одлуци.

Позивамо надлежне институције, локалну власт и све политичке партије да ситуацију у Палама схвате крајње озбиљно, и да сви радимо на повећању степена безбједности грађана. Селидбом институције која би безбједност требала да пружи добијамо још више несигурности. Пресељење сједишта ЦЈБ Источно Сарајево би, такође, могло појачати политичке подјеле у Граду Источно Сарајево. У овако тешкој политичкој и економској ситуацији то никако није добро.

Апелујемо на Министарство унутрашњих послова РС да још једанпут размотри одлуку о пресељењу сједишта ове важне институције.0 КОМЕНТАРА

 1. Кад је ЗОРА у сарадњи са ЦЈБ Пале прошле године зауставила довожење хемијског и радиоактивног отпада у Пале и регију, кад је после тога све заташкано иако је на потезу било тужилаштво и инспекција, знао сам да ће бити посљедица.

  Начелник Васиљевић је смијењен, центар сели, шуму до земље сијеку на сваком кораку, убиства, дрога, туче, пљачке, нека је народу Пала Бог на помоћи, ја радим шта могу и много више да се ријешимо овог јада, видјећемо.

  Иначе да подсјетим фронталџије да смо неки дан потписали платформу са Покретом за Пале, то је добра вијест за Пале и регију, вијест која нажалост овдје није објављена иако смо послали саопштење.

 2. На поратлу су се из Источног дела појављивали, као најупечатљивији, ономад Рамштајн, данас Рачић.

  Мене није чудно шта се тамо ради. Само су пуна уста „српства“.

 3. и за рамштајна и за рачића ти си мали фрустрирани јадо. ваљало би те послати мало на исток, не би ли бар четврт човјека од тебе постало.

 4. сикирице,

  ево ја сам на истоку, значи по теби међу људима,знаш добро све шта радим и опет „рачић“

  Нема од Фронтала ништа док је оваквих биједника који не смију да се представе, не смију да нападну човјека физички што сам му нудио јер он зна како ја изгледам.

  Значи „рачићу пи*ко“ имаш право првог ударца, или метка женко.

  Нека ми опросте Фронталовци због овог биједника морам овако да реагујем, мајмун се представља као српски борац, па удри онда јаду на свог капетана ако смијеш.

 5. ribar
  Predstavio bi se ja da sam se uvukao u čmar rudonji kao što si ti…
  Ja sam jednom u kafani istinu o dodiku govorio pa mi je nosović poslao policiju kući…
  Ja ne živim od države nego od svojih deset prstiju, tako da bi moj odlazak u aps mogao biti koban za moju porodicu.

  a ako hoces da se ja i ti nadjemo, evo ti mail pa se javi, pa da se dogovirimo gdje i kada..
  vodaprolomvoda@gmail.com

 6. рачићу кукавицо,

  ти да си радник и домаћин не би овдје под неколико никова писао гњидо удбашка -АИДОВА

 7. Ribar
  Ako frontal dozvoli, njima cu rado dostaviti potvrde sa biroa za zaposljavanje i skeniranu kopiju vojne knjizice. Pa neka ti oni kazu jesam li aidovac, SVINJO DODIKOVA!

 8. http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/potpisana-platforma-za-ocuvanje-zdrave-zivotne-sredine

  Потписана је платформа за заштиту животне средине са Покретом за наш град- Пале. Мислим да ова два човјека могу доста допринијети промијени у позитивну политику, како у Палама тако у региону и читавој држави.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *