Покрет за Пале: Фамос Коран као пословна зона

Приоритет број 1. у изборном програму Покрета за наш град – Пале је повећање запослености кроз отварање пословних зона, повећање подстицаја за привреду и пољопривреду и враћање селу. На предизборном скупу који је данас одржан испред капије некадашњег паљанског индустријског гиганта, кандидати Покрета за наш град истакли су потребу враћања вриједностима које су заборављене.  "Фамос Коран" је […]

среда, септембар 12, 2012 / 19:28

Приоритет број 1. у изборном програму Покрета за наш град – Пале је повећање запослености кроз отварање пословних зона, повећање подстицаја за привреду и пољопривреду и враћање селу.

На предизборном скупу који је данас одржан испред капије некадашњег паљанског индустријског гиганта, кандидати Покрета за наш град истакли су потребу враћања вриједностима које су заборављене.

 "Фамос Коран" је прије последњег рата запошљавао око 1.500 радника и сваког мјесеца је у Пале, само од плата, стизало око милион КМ. Данас је преостало пет радника на челу са стечајним управником. Предузеће је у стечају, али биће направљена огромна штета ако бивши фабрички круг не буде сачуван за будућу пословну зону", изјавио је кандидат Покрета за начелника општине г. Радосав Живковић.

 "Пракса у неким локалним заједницама, попут Инђије у Србији, је показала да отварање пословних зона ствара дугорочне предуслове за привлачење инвеститора и отварање нових радних мјеста. Предност ове локације је што постоје сви неопходни предуслови: саобраћајна, енргетска и комунална инфраструктура", истакао је Живковић.

 Он је додао да уз добар пројекат и сарадњу са Владом Републике Српске, за релативно кратко вријеме може започети реализација ове идеје.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *