Покрет за Пале: Чему служе савјети мјесних заједница

Избори за чланове савјета у свим мјесним заједницама општине Пале су заказани за 10.05.2014.године, и ових дана се врше припреме за њихово одржавање. Покрет за наш град Пале неће учествовати у овим изборима који представљају само још једну фарсу власти у Палама. Наиме, након прошлих избора за чланове савјета мјесних заједница није познато да је […]

среда, мај 7, 2014 / 09:12

Избори за чланове савјета у свим мјесним заједницама општине Пале су заказани за 10.05.2014.године, и ових дана се врше припреме за њихово одржавање. Покрет за наш град Пале неће учествовати у овим изборима који представљају само још једну фарсу власти у Палама.

Наиме, након прошлих избора за чланове савјета мјесних заједница није познато да је иједан савјет било које мјесне заједнице на територији општине Пале, било када спровео неку активност која им по закону припада. Штавише, општинске власти су настојале да изабрани савјети никада не раде свој посао, јер на тај начин могу лакше да спроводе самовољу на коју су већ деценијама навикли.

Постављамо питање општинским властима која је сврха трошења буџетских средстава за провођење ових избора? Осим да можда странке увјежбавају своје манипулације са изборним процесом пред наредне опште изборе.

Који савјет мјесне заједнице је реаговао на последње догађаје око дивљих депонија и одлагања отровног отпада на општинској депонији? Да ли ово значи да савјети мјесних заједница одобравају ову праксу, или можда немају никакву могућност да изразе своје ставове по овом и сличним питањима?

Овим путем позивамо представнике медија да истраже статус и дјеловање савјета мјесних заједница у протеклом периоду, како би се јавност увјерила да избори за ова тијела у Палама немају ама баш никаквог смисла.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *