Покренута истрага против Либермана

Донедавни израелски министар спољних послова Авигдор Либерман формално је оптужен за превару и злоупотребу дужности што, уколико се докаже на суду, може запечатити његову политичку каријеру. Либерман је овог мјесеца поднио оставку на министарску функцију пошто је обавјештен да се против њега спремају оптужнице. Он је порекао све што му се ставља на терет и […]

недеља, децембар 30, 2012 / 17:27

Донедавни израелски министар спољних послова Авигдор Либерман формално је оптужен за превару и злоупотребу дужности што, уколико се докаже на суду, може запечатити његову политичку каријеру.

Либерман је овог мјесеца поднио оставку на министарску функцију пошто је обавјештен да се против њега спремају оптужнице. Он је порекао све што му се ставља на терет и задржао мјесто посланика.

Бивши министар је оптужен за покушај унапређења једног бившег дипломате који је Либермана обавјештавао о детаљима кривичне истраге која се водила о његовим пословним потезима.

Министарство спољних послова је прије двије седмице објавило текст оптужнице против Либермана за злоупотребу дужности и превару.

Прије три дана, оптужница је добила нове тачке после свједочења које је указало да је Либерманова улога у покушају унапређења једно званичника била већа но што се мислило.

Најважније сумње у вези са Либерманом ипак нису преточене у оптужницу јер су тужиоци после вишегодишње истраге закључили да нема довољно доказа да му се на терет стави корупција „тешка” неколико милиона долара и прање новца преко фирми у источној Европи.

Међутим, чак и блажа оптужница могла би му донијети осуду због „моралне искварености” – специфично кривично дјело у Израелу. То значи да би одмах морао да поднесе оставку на посланичку функцију, и било би му забрањено да се бави политиком у наредних седам година.0 КОМЕНТАРА

 1. Pazi Radojičića i pizdaste face duperonilačke, tipičan crnogorac viri iz dupeta Milu a ovamo glumi neku kurčevu čast i poštenje kao on je bolji od Mila i kurvinski se nameće kao alternativa Milu.

  Svi će te vi zajdeno govnjivom motkom biti rastjerani bando lopovska !!!

 2. Gdje li je onaj ex sada?
  Sjećaš li se exu kada si veličao firčijevu i Libermnovo prijateljstvo i govorio da ćemo ot toga imati korist? Nisam govorio napamet, moj veliki prijatelj D, Izraelac, veliki privrednik u Rusiji mi je rekao da ne poznaje našega predsjednika, ali ko god ima sa Libermanom posla , ne može da bude dobar čovjek, već samo kriminalac.
  Velike pare naše je uzeo za lobiranje i spašavanje kože firčijeve. Zbog takvih prljavih rabota smo gladni i bijedni.A, znate li ko ga nam je navikao Libermana na pleća? Onaj stogodišnji pohlepnik.
  Da ne dužim, SVETE BANDERE !!!!!
  a, ovaj cg drek, još je opasniji od firčija. Zaslijepljen srbomržnjom i pohlepom navlačio je glupog firčija u propast.

 3. Да ми неко објасни, је ли и Република Српска у тој Источној Европи, која се спомиње у тексту и има ли и овдје, не дај Боже, фирми преко којих је тај чувени дипломата Либерман прао новац?

 4. Naše pare poharane iznošene i nošene avionima našim. Vidi sretan li je svojim nedjelima ovaj jado cg! Da obraza imaju, ko što nemaju poubijali bi se poslije ovolikog zločina i genocida nad svojim narodom rodjenim.
  Ubijte se režimski zlikovci, pustite ovo malo naroda da udahne malo vazduha dok i njega niste prepisali švabama , vatikanUUUUUUUUUUUUUUUU i ostalim bjelosvjetskim fašistima.

 5. jabuka, 31.12.2012. 02:46:58 [62361]

  „има ли и овдје, не дај Боже, фирми преко којих је тај чувени дипломата Либерман прао новац?“

  Антисемита, антисемита, антисемита, антисемита… 😛

  Шалу на страну, наравно да НЕМА, што би прао паре овдје, кад је овдје легално пословао? Он и Ливне кажу преЦједнику дај 20 милиона, дај 50 милиона… Прецједник је увијек био галантан, па на суму од 20 он пребаци још сваком по 10 и свима добро…

  Прање пара. Компликовано је то за нашег прецједника. Увијек је био поштен, узимао је гдје год је стигао…

 6. Људи уозбиљите се. Министра вањских дјела Израела бирају Израелци, и он представља њих, а не нас. Наше је да поштујемо избор. Кад Гробар и Дачи могу пружити руку руци која је вадила српске бубреге, не видим у чему је проблем што је Додик имао добре односе са Израелом и њиховим министром.

 7. Нађох слику Рајканову. Чо’ек био на ратишту. Нека више нико не сере о њему. Нека Говедарица и Стевандић објаве своје слике.

 8. Onoga momenta kada sam pročitao da se Igor Radojčić u svojstvu predsjednika NSRS u Americi sastao sa jednim od najvećih srbomrzaca u svijetu M.Olbrajt u mojim očima je izgubio svaki vid poštovanja.Zaboraviti na sve zločine koje je ova žena uradila našem narodu može samo čovjek koji nema poštovanja prema istom.
  Izrael je pravna država u kojoj se zna red i poštuje zakon.Tamo se politikom nemože baviti onaj koji je osumnjičen za neku nezakonitost,a kamoli osuđen.Kod nas osuđeni kriminalci mogu biti ministri,poslanici,gradonačelnici…

 9. Simo , i naši bubrezi su na redu. Sve su opajsali, sad su na redu žute kuće. Mada i ovakav život je u neku ruku žuta kuća.Zločin je oteti posao, plate, penzije, liječenje, školovanje… Bez toga život nije život.

 10. Симо јебе ми се за Говедарицу и Стевандића,ја могу послати своје с слике а на њих сам поносан,али не шаљем ништа док не видим Додикове слике,Радојчићеве слике,Чађине слике…

 11. Хех види оног неписмењака са величањем коњске васићеве главе на неком ждерању као „ратна успомена“!??B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *