Похвалне критике за новог Бонда

Најновији филм о Џејмсу Бонду „Скајфол”, а неки га чак називају и „најбољим Бондом икада”, пише британска штампа. Данијел Крејг трећи пут глуми чувеног агента 007 у 23. филму у франшизи, који је режирао Сем Мендес, добитник Оскара за режију драме „Америчка љепота” и редитељ филмова „Пут без повратка”, „Маринац” и „Револуционарни пут”. У филму […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 18:09

Најновији филм о Џејмсу Бонду „Скајфол”, а неки га чак називају и „најбољим Бондом икада”, пише британска штампа.

Данијел Крејг трећи пут глуми чувеног агента 007 у 23. филму у франшизи, који је режирао Сем Мендес, добитник Оскара за режију драме „Америчка љепота” и редитељ филмова „Пут без повратка”, „Маринац” и „Револуционарни пут”.

У филму играју и Џуди Денч, као директорка агенције МИ6, Рејф Фајнс, Наоми Харис и Хавијер Бардем, који тумачи лик негативца Силва за кога критичари кажу да комбинује „патос, гротескно и зло Ханибала Лектора”. Дневник „Експрес” наводи да Бардемов Силва својом фризуром истовремено успкева да насмије и застраши публику.

Лист „Индепендент” у критици наводи да је ријеч о „једном од најбољих Бондова”, док га „Тајмс” назива „сјајним британским булдогом од филма”.

„Од тренутка када се чује глас Адел у пјесми у уводној шпици филма, која шаље носталгичне жмарце дуж кичме публике, знамо да ће ово бити тријумфалан повратак класичном Бонду”, навела је критичарка „Тајмса”.

У тексту критичара „Индепендента” наводи се да се Мендес вратио основама „потерама, каскадерским потезима и тучи”.

„Истовремено, суптилно је оживио франшизу и унио дубљу карактеризацију од оне на коју смо навикли у серији филмова који су често врло површни”. „Дејли мејл” оцјењује да је нови Бонд „фантастична комбинација сусрета агента 007 и Џејсона Борна”.

Лист „Телеграф” похвалио је Мендеса, наводећи да се није бојао да „допусти тишим, драматичним моментима да дишу, а директору фотографије Роџеру Дикинсу да направи амбициозне акционе секвенце у најљепшем Бонду у 50 година дугој каријери”.

Амерички „Холивуд рипортер” назвао је филм „озбиљним и спектакуларним шоуом”. „Драматичан али истовремено духовит, овај прелијепо снимљен филм ће лојални фанови широм свијета сигурно прихватити као један од најбољих Бондова, а публику ће оставити да чека следећи”, наводи се у критици „Холивуд рипортера”.

Листа „Гардијан” једини није био импресиониран филмом коме је дао три од пет звјездица, а критичар овог листа сматра да је филм „дозволио сентименталности да му замагли расуђивање, због чега је изгубио свој језик”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *