Подршка формирању Безбjедносних снага Сjевера Косова

Политички представници Срба са сjевера Косова и Метохије саопштили су да дају пуну подршку Влади и предсjеднику Србије у захтjеву да на простору сjевера Косова буду формиране Безбjедносне снаге Сjевера, које би одликавале етнички састав становништва на том подручју. "Ми политички представници Срба са севера Косова и Метохије дајемо пуну подршку Влади Републике Србије и […]

субота, март 15, 2014 / 18:19

Политички представници Срба са сjевера Косова и Метохије саопштили су да дају пуну подршку Влади и предсjеднику Србије у захтjеву да на простору сjевера Косова буду формиране Безбjедносне снаге Сjевера, које би одликавале етнички састав становништва на том подручју.

"Ми политички представници Срба са севера Косова и Метохије дајемо пуну подршку Влади Републике Србије и Председнику Републике Србије у захтеву да се на простору севера Косова и Метохије формирају Безбедносне снаге Севера, попут оних чију најаву планира Приштина, а које по бриселском споразуму не смеју бити присутне на северу Косова и Метохије", наводи се у саопштењу.

"Етнички састав Бебедносних снага Севера би одсликавао етнички састав становништва на северу, а њихово постојање би било гарант безбедности и сигурности. На челу тих снага би био припадник српског народа, који би био биран од стране Заједнице српских општина".

Потписиници овог саопштења су чланови Управљачког тима Заједнице српских општина, Начелник Косовско-митровичког округа, градоначелници Сјеверне Митровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића, предсједници Скупштина тих општина, као и њихова Привремена вјећа.

Управљачки тим: Срби нису за формирање војске Косова

Управљачки тим за формирање Заједнице српских општина демантовао је данас и одбацио као потпуно неистинито саопштење прослијеђено из Грађанске иницијативе СДП о подршци представника српске заједнице на Косову и Метохији о идеји формирања такозване "војске Косова".

У саопштењу достављеном агенцији Танјуг Управљачки тим ЗСО одбацује наводе из саопштења прослијеђеног из СДП-а о било каквом учешћу припадника српског народа на Косову и Метохији у стварању и функционисању такозване "војске Косова".

Представници локалних самоуправа на КиМ као и чланови Управљачког тима за успостављање ЗСО, остају чврсто привржени међународном праву, односно резолуцији СБУН 1244, као и ставовима Владе Републике Србије по свим питањима која су везана за КиМ, наводи се у саопштењу.

Управљачки тим ЗСО, такође је упозорио на опасност од "лажно исконструисаних саопштења, која за циљ имају уношење хаоса и неистина у медијском простору чиме се на крају обмањује јавност", наводи се на крају саопштења Управљачког тима ЗСО и градоначелника са севера Косова.

Раније данас медијима је достављено саопштење у којем се каже да су политички представници Срба са севера Косова и Метохије подржали Владу и председника Србије у захтеву да се на том простору "формирају Безбедносне снаге Севера".

Посебно је назначено да је саопштење, из техничких разлога, послато са службеног мејла СДП чије је лидер Оливер Ивановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *