Подгорица: Полиција ухапсила независног анти-Нато новинара

Независног новинара Марка Милачића данас је у Подгорици привела полиција, потврђено је у подгоричком Центру безбједности. Милачић је и један од функционера Покрета за неутралност, који ових дана води кампању по Црној Гори да не треба да приступи НАТО пакту. Полиција је образложила да је Милачић приведен јер је "побјегао након што је одбио да […]

субота, април 4, 2015 / 18:19

Независног новинара Марка Милачића данас је у Подгорици привела полиција, потврђено је у подгоричком Центру безбједности.

Милачић је и један од функционера Покрета за неутралност, који ових дана води кампању по Црној Гори да не треба да приступи НАТО пакту.

Полиција је образложила да је Милачић приведен јер је "побјегао након што је одбио да се легитимише" током данашњег скупа Атлантског савеза Црне Горе у Подгорици.

У полицији су навели да се Милачић "сумњиво понашао" због чега су инспектори тражили документа на увид.

Одбио је да да документа на увид и почео да бјежи. Полицајци су га стигли и привели. Он ће бити приведен због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, кажу у полицији.

Новинару Милачићу на терет је стављено ометање службеног лица у вршењу службене радње.

Он је испричао да је полиција тражила да га легитимише док је био са супругом и дјететом, да је одбио и питао зашто га легитимишу.

Он је навео да су полицајци затим пошли да га хапсе, те да се он опирао и том приликом повријеђена му је рука.

Подгоричким "Вијестима" новинар се јавио из Ургентог центра, те рекао да је повријеђен и да га марицом враћају у полицију.

Он је истакао да су га пратили инспектори које је примијетио испред зграде у којој живи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *