Под истрагом хрватска побједа над Камеруном

ФИФА је у четвртак, на крају прве фазе, објавила да је меч Хрватске и Камеруна (4:0) под сумњом да је намештен. Јутарњи преноси да је меч у Манаусу привукао велику пажњу службе за безбједност такмичења. Ралф Мучке, главник човјек за осигурање ФИФА, рекао је да службеници те организације помно провјеравају све мечеве на шампионату због […]

петак, јун 27, 2014 / 09:34

ФИФА је у четвртак, на крају прве фазе, објавила да је меч Хрватске и Камеруна (4:0) под сумњом да је намештен.

Јутарњи преноси да је меч у Манаусу привукао велику пажњу службе за безбједност такмичења.

Ралф Мучке, главник човјек за осигурање ФИФА, рекао је да службеници те организације помно провјеравају све мечеве на шампионату због зарада на кладионицама, али да је дуел Хрвата и Камерунаца „под посебном лупом“.

„То мора да буде некаква гласина, јер ја никад нисам чуо нешто такво. Не читам новине и искрено вам кажем да ми је та тема потпуно непозната. Познајем свој тим и нема говора да се радило о икаквом намјештању. Сматрам потпуно немогућим да би моји играчи могли да пусте утакмицу. Не брините по том питању, стварно не брините“, каже селектор Камеруна Фолкер Финке.

Мутчке је бивши оперативац Интерпола и полицијски службеник, који је и прије почетка СП нагласио да су неке групе на турниру посебно рањиве што се намјештања резултата тиче. Посебно је тада причао о утакмицама последњег кола и двобојима у којима учествују репрезентације којима бодови више не требају.

„Мислим да ове оптужбе немају никакве везе с фудбалским тереном и не желим више да причам о томе. Моја је брига оно што се догађа на терену и то је све што ћу рећи о тој теми“, додао је Финке.

Јутарњи преноси да су под сумњом Камерунци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *