Почиње Сајам књига у Бањој Луци

У Бањој Луци ће данас бити отворен 17. међународни сајам књиге. Oргганизатори наводе да је учешће потврдило више од 100 издавача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Бјелорусије и других земаља из региона. Басара бесједи у 18.00 Смотру писане ријечи у бањалучкој Спортској дворани "Борик" званично ће у 18.00 часова својом […]

уторак, септембар 18, 2012 / 09:09

У Бањој Луци ће данас бити отворен 17. међународни сајам књиге.

Oргганизатори наводе да је учешће потврдило више од 100 издавача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Бјелорусије и других земаља из региона.

Басара бесједи у 18.00

Смотру писане ријечи у бањалучкој Спортској дворани "Борик" званично ће у 18.00 часова својом бесједом отворити истакнути српски књижевник Светислав Басара.

Ова манифестација представља шестодневну "књижару" са понудом од више хиљада наслова, а препознатљива је по пратећим манифестацијама, промоцијама нових наслова књига објављених од септембра 2011. до септембра 2012. године.

Из "Гласа Српске", организатора Сајма, кажу да је то манифестација креативног стваралаштва која окупља људе из области књижевности, издаваштва и медија.

Мото овогодишњег Сајма књиге је "Један дан једна књига – читај да би живио", а заинтересовани ће моћи да га посјете до 23. септембра.

Награде

У оквиру Сајма књиге Бањалука 2012 додјељује се више награда:

Моштаница: Издавачки подухват године;

Липље; : За савремену књижевност;

Гомионица: : Дјечију књигу године;

Ступље: :За његовање српске традиције и православне духовности.

Ове награде додељују се издавачкој продукцији и дјелима која по свом квалитету и по значају научног и умјетничког достигнућа представљају изузетан напор издавача,уредника и писаца.

За награде аутоматски конкуришу сви учесници Сајма књиге "Бањалука 2012".
О наградама одлучује трочлани жири који именује Одбор Сајма књиге "Бањалука 2012".
Награде не садрже матријалну вриједност већ представљају јавно признање уз које се додељује.

Свих ових година одржавања Сајма књиге у Бањалуци, додељује се и награда
Удружења графичара Републике Српске – ГУТЕНБЕРГ за графички најбоље произведену књигу.0 КОМЕНТАРА

  1. Јооој, сајам (како ли иде вокатив од „сајам“?), муко моја. Сваке године све лошији а ја по инерцији одем сваке године и на излазу обећам себи да нећу више…

    Ајде, можда ове године овај Крамбергер (у зависности од стања у којем ће бити) бар мало зачини отварање и читав овај догађај, што ће понуду књига на сајму бацити у други план.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *