Почиње кампања “Кад пијем – не возим“

У Републици Српској сутра ће почети превентивна кампања “Кад пијем – не возим” с циљем смањења броја возача који у саобраћају учествују под утицајем алкохола, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске. Кампања која ће трајати мјесец дана обухвата превентивне активности информисања о утицају алкохола на способности возача, ефектима на понашање возача и грешкама […]

недеља, децембар 23, 2012 / 14:05

У Републици Српској сутра ће почети превентивна кампања “Кад пијем – не возим” с циљем смањења броја возача који у саобраћају учествују под утицајем алкохола, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

Кампања која ће трајати мјесец дана обухвата превентивне активности информисања о утицају алкохола на способности возача, ефектима на понашање возача и грешкама које праве.

Из Министарства подсјећају да је у вријеме предстојећих празника алкохол један од најчешћих узрока саобраћајних незгода. Алкохол повећава ризик од саобраћајне незгоде више него било који други познати фактор ризика.

У саобраћајним незгодама у Републици Српској од јануара до октобра 921 возач је под утицајем алкохола проузроковао саобраћајну незгоду.

Из Министарства апелују да се пјешаци под утицајем алкохола не крећу коловозом на јавном путу у насељу и ван насељеног мјеста.

Кампању реализују Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *