Почиње исплата отпремнина бившим војницима

Министарство одбране БиХ дозначило је данас Фонду ПИО Републике Српске 4.023.195 КМ намијењених за припаднике Оружаних снага БиХ из Републике Српске којима је престала служба, потврђено је Срни у Фонду ПИО. У Републици Српској има 348 припадника Оружаних снага БиХ којима је престала служба, чија су имена раније и достављена Министарству одбране БиХ. Министарство одбране […]

четвртак, август 9, 2012 / 14:54

Министарство одбране БиХ дозначило је данас Фонду ПИО Републике Српске 4.023.195 КМ намијењених за припаднике Оружаних снага БиХ из Републике Српске којима је престала служба, потврђено је Срни у Фонду ПИО.

У Републици Српској има 348 припадника Оружаних снага БиХ којима је престала служба, чија су имена раније и достављена Министарству одбране БиХ.

Министарство одбране БиХ издвојило је око 19.917.000 милиона КМ за отпуштене припаднике Оружаних снага БиХ на које се односи Закон о измјенама и допунама Закона о служби у Оружаним снагама БиХ, а за војнике из Републике Српске предвиђено је око 20,2 одсто од тог износа, што је нешто више од 4 милиона марака.

Директор Фонда ПИО истиче како није у питању добијање пензионог статуса, већ нека врста отпремнине. такође, средства су испаћена нешто раније федералном фонду.

Бивши војници добиће по 568 марака за сваки мјесец који су били без посла од прекида радног односа (начешће 1. јануара 2010 године) па до 31. маја ове године. Уколико су у овом периоду ступили у нови радни однос, исплата отпремнине ће се рачунати до тог датума. Рок за пријаву војник који имају право на ова средства и њихову подјелу је 20 децембар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *