Почиње градња четвртог павиљона

У наредних 15 дана требала би да почне изградња четвртог павиљона Универзитета у Бањалуци, а рок за завршетак радова, у које ће бити уложено 6,2 милиона марака, је годину дана. Са извођачем радова, фирмом „Тигар“ из Добоја, уговор су данас потписали министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија и ректор Станко Станић. У четвртом павиљону […]

среда, март 26, 2014 / 15:20

У наредних 15 дана требала би да почне изградња четвртог павиљона Универзитета у Бањалуци, а рок за завршетак радова, у које ће бити уложено 6,2 милиона марака, је годину дана.

Са извођачем радова, фирмом „Тигар“ из Добоја, уговор су данас потписали министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија и ректор Станко Станић.

У четвртом павиљону смјештај ће пронаћи 280 студената у 140 двокреветних соба, а у плану је и изградња позоришне сале, рекао је директор Републичке Дирекције за обнову и изградњу, Славко Вукајловић.

Студенти имају разумјевања што изградња павиљона није почела раније и надају се његовом завршетку у предвиђеном року, рекао је предсјендик Студентског парламента Универзитета у Бањалуци, Младен Амовић.

У Ректорату Универзитета у Бањалуци, за потребе смјештаја студената и гостујућих професора, намјеравају затражити на коришћење хотел „Крајина“, који је у власништву Министарства трговине и туризма РС.

Први студенти у нови, четврти павиљон требали би бити усељени у академској 2015/2016. години.

Подсјетимо, главни разлог студенстких протеста у јуну прошле године билa је давно обећана изградња четвртог павиљона студентског дома, оставка министра просвјете и културе РС, Горана Мутабџије и бољи услови за студенте.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *